Titule za Ostapenko i Lehečku u Adelejdu

Autor: Milovan Longinov
subota 13.01.2024.
15:10
Izvor: Sportske.net

Letonka najbolja-

 EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Letonska teniserka Jelena Ostapenko osvojila je danas titulu na turniru u Adelejdu, pošto je u finalu pobedila Ruskinju Dariju Kasatkinu sa 6:3, 6:2.

Ostapenko je do svoje sedme titule u karijeri, a četvrte na tvrdoj podlozi, stigla posle sat i 15 minuta igre. Letonka je u ovom finalu napravila brejk u svakom gemu u kojem joj se ukazala prilika, a ukupno pet.

Prvi put posle više od pet godina, Ostapenko će se u ponedeljak vratiti među prvih deset na WTA listi. Šampionka Rolan Garosa iz 2017. godine je poslednji put u top 10 bila u septembru 2018. godine.

Na ATP turniru u Adelejdu slavio je Jirži Lehečka koji je stigao do svoje prve titule u karijeri pobedivši u finalu Britanca Džeka Drejpera sa 4:6, 6:4, 6:3.

Posle izgubljenog prvog seta, trenutno 32. teniser sveta se dobro oporavio i na kraju je uspeo da posle dva sata i 48 minuta borbe slavi protiv 62. na ATP listi.

Lehečka je prvi Čeh koji je osvojio ATP titulu od Jiržija Veselog u Puni 2020. godine. Današnja pobeda doneće mu napredak na ATP listi od devet mesta, pa će od ponedeljka biti 23. teniser sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke