Toronto - Brazilka senzacionalno izbacila Švjontekovu!

Autor: Lazar Nikolić
petak 12.08.2022.
00:12
Izvor: Sportske.net

Niko se ovome nije nadao.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Brazilka Beatriz Hadad Maja savladala je najbolju teniserku sveta Poljakinju Igu Švjontek sa 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 7:5, posle dva sata i jednog minuta igre u drugom kolu mastersa u Torontu.

Prva je do brejka došla Hadad Maja u petom gemu i uspela da održi prednost do kraja prvog seta.

Imala je 24. teniserka sveta iz Brazila čak pet brejk prilika u uvodnom gemu drugog seta, ali je Švjontekova uspela da ih spasi i zadrži svoj servis. Napravila je najbolja igračica na planeti brejk u šestom gemu i kasnije stigla do izjednačenja u setovima.

Odlično je započela i treći odlučujući set Švjontekova, napravila je Poljakinja brejk, ali je već u narednom gemu uzvratila sjajna večeras Hadad Maja i izjednačila rezultat.

Još jednom su u nastaku seta teniserke razmenile po brejk, a pri rezultatu 5:4 Maja Hadad imala je prvu meč loptu na servis Švojntekove, ali nije uspela da je iskoristi.

Nove dve meč lopte Švjontekova je spasila u narednom gemu na njen servis kod rezultata 6:5 za Hadad Maju, ali četvrtu nije uspela. 

Brazilka je tako došla do najvećeg "skalpa" u karijeri.

Protivnici Beatriz Hadad Maji u narednoj rundi biče pobednica meča između Švajcarkinje Belinde Benčić i Špankinje Garbine Muguruze.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke