Treći protest protiv Novakovog zatočeništva: ''Ja ovde vidim 100 hiljada ljudi''

Autor: Darko Mitrović
subota 08.01.2022.
16:43
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Zborno mesto ponovo je bilo ispred zgrade Narodne skupštine Srbije.

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Treći dan zaredom na poziv porodice Đoković, ispred Narodne skupštine Srbije ponovo se okupilo par stotina građana koji su podržali najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u najtežim trenucima za njega. Kao što znate, Đoković je već četiri dana zatvoren u imigracionom hotelu u predrgađu Melburna jer mu australijske vlasti nisu odobrile ulazak u zemlju i pored ''medicinskog izuzeća'' koje je dobio za nastup na Australijan openu.

''Učinjena je velika nepravda, ostavljamo na sudu i Novaku da pokažu istrajnost i da pokuažu kako je tretiran najbolji teniser svih vremena i jedan veliki ambasador'', rekao je na protestu Novakov brat, Đorđe Đoković.

Majka Dijana je zahvalila svima koji ovih dana šalju poruke podrške Novaku da izađe kao pobednik iz čitave situacije.

Najduže je i ovoga puta govorio Srđan Đoković, Novakov otac.

www.starsport.rs

''Ja ovde vidim nekoliko stotina hiljada ljudi, jer svako od vas predstavlja minimum hiljadu ljudi. Neko nije mogao da dođe, neko je bolestan, sprečen, ali i oni koji nisu tu, oni su sa Novakom ovde. On je sin svih vaš, i brat i otac.

On je sunce svih nas zajedno, svu ljubav koju mu bezrezervno pružamo on oseća, a on je jedna mentalna gromada. Nikada ga neće baciti na kolena.

Ti što pokušavaju da ga slome, mogu da im poručim da su smešni.

Smešni ste i žalosni, sebi dajete autogolove svaki dan, svojim lažima i podmetanjima. Nećete uspeti, ceo svet, sve vere su uz njega. Ovo mu više vredi da je osvojio na desetine njihovih Gren Slemova.

www.starsport.rs

Ovo nema veze sa sportom, ovo je politička odluka, mi se ne ljutimo na narod Australije, već na njihove političare. Oni su mu dali dozvolu da uđe, da osvoji 10. Gren Slem, sad više nije otvoreno prvenstvo, već zatvoreno. Na njihovu žalost to više nema veze sa tenisom, bez Novaka to nije to, oni to znaju'', poručio je Srđan Đoković, a prenosi ''Telegraf''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke