TREĆI SET - Novi obrt, Đoković opet uzdrman!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.06.2022.
00:03
Izvor: Sportske.net

Nadal na set od polufinala.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Završen je i treći set spektakularnog četvrtfinalnog dvoboja na Rolan Garosu, Novak Đoković - Rafael Nadal 1:2, po setovima 2:6, 6:4, 2:6.

Kakva se borba vodi najbolje ilustruje podatak da su ova tri seta trajala čak tri sata, a pogotovo je dug bio drugi set koji je trajao sat i 24 minuta!

Ono što je za sva tri seta zajedničko i karakteristično, to je da je Novak sva tri puta gubio prvi gem u setu, i to na svoj servis. Takođe, u sva tri seta je imao po dva brejka zaostatka, ali je u drugom to uspeo da nadoknadi i na impresivan način osvoji taj set.

Ali, treći set je bio manje-više repriza prvog. Nadali smo se da je Đoković osvajanjem drugog seta, i to posle velikog preokreta od 0:3 do 6:4, uspeo da preuzme inicijativu na terenu i da bi mogao da dođe do preokreta i u setovima, međutim, Novak je počeo da pravi sve više neiznuđenih grešaka, što je Nadal uspeo da iskoristi.

Ono što je razlika u odnosu na prva dva seta, to je da gemovi više nisu maratonski, poeni se brže završavaju, pa je treći set i najkraće trajao, ''samo'' 44 minuta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke