Trener koji je dobio isto izuzeće kao Novak: "Ušao sam normalno, a kada su čuli da Đoković stiže poslali su automobil po mene..."

Autor: Nemanja Janošev
petak 14.01.2022.
23:35
Izvor: Sportske.net, Sportklub.rs

Ispovest hrvatskog trenera.

EPA-EFE/JAMES ROSS
EPA-EFE/JAMES ROSS

Povezane vesti

Hrvatski teniski trener Filip Serdarušić otkrio je u intervjuu za "Sport klub" da je na isti način poput Novaka Đokovića želeo i uspeo da uđe u Australiju, ali da je kasnije morao da napusti zemlju.

Nino, koji je trener i brat hrvatskog tenisera Nina Serdarušića, na isti način poput njega, ušao je u Australiju.

"Otvorila se mogućnost da možemo da dođemo sa izuzećem. Ja nisam vakcinisan, a u oktobru sam preležao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitela poslao Teniskoj asocijaciji Australije, koja je to prosledila doktorima, tj. instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svetlo za dolazak, stigao mi je mejl mislim 10. decembra“, rekao je Serdarušić za "Sport klub".

Braća Serdarušić leteli su jednim od čartera koje je Teniska asocijacija Australije omogućila za učesnike i njihove timove.

"Predao sam pasoš, a potom je gospođa iz granične službe došla do mene i pitala me da li sam vakcinisan. Rekao sam da nisam i da imam izuzeće. Stavila me sa strane i tražila da skupim dokumente. Rekla mi je da postoji mogućnost da idem u karantin 14 dana, a odgovorio sam da ne bih ni dolazio da sam znao da ću biti u karantinu“, kazao je Filip, a potom dodao da je gospođa pozvala njenog šefa koji je pregledao dokumentaciju i uredno ga pustio da uđe u zemlju.

Pripremali su se za turnir u Traralgonu i nakon tri dana bivstvovanja u Australiji, stigao je poziv da moraju da napuste zemlju... To se poklopilo s dolaskom Đokovića u Melburn.

"Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uveče su me pozvali iz imigacionog centra da sutradan dođem na razgovor. Teniska asocijacija Australije poslala je automobil po mene sat vremena pre četvrtfinalnog meča mog brata, trebalo je do 17 sati da se pojavim tamo“, ističe Serdarušić i dodaje:

"Otišao sam do hotela u Melburnu, popričao s igračima i imao sam dve mogućnosti: da odem legalnim putem kući ili da ponovo apliciram za vizu. Budući da bi je 99 posto odbili jer su rešili da više ne vredi to što si preležao kovid, odlučio sam da se pokupim, jer nisam toliko veliki kao Novak da se borim. Ako su zaustavili njega, morali su i nas“, kazao je Serdarušić i zaključio da je sve politička igra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke