Trenutna ATP lista - Novakova surova vladavina koja će tek trajati!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 18.11.2023.
22:58
Izvor: Sportske.net

Znamo da će u ponedeljak biti i 400. nedelju prvi na ATP listi...

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Najbolji svih vremena nastavlja da pomera granice. 

Novak Đoković će po osmi put u svojoj karijeri završiti sezonu kao prvi teniser na svetu, sledeći najbolji je Sampras sa 6 puta, a pored toga, u sezoni u kojoj je uzeo tri grend slema i igrao jedno finale, Novak će igrati i finale Završnog masters turnira koji se održava u Torinu. 

Savladao je danas svog najbližeg pratioca, Karlosa Alkaraza, na taj način mu je okončao ovu sezonu što se tiče bodova i španski as će završiti sa 8855 bodova. 

Već u ovom trenutku (Novak ima još da odigra finale) srpski as ima skoro 2000 bodova prednosti, a ukoliko Đoković slavi u finalu protiv Janika Sinera, imaće 11245 bodova pa će biti praktično nedostižan čak i da ne igra Australijan open u tom slučaju.

To znači da ga očekujemo na prvom mestu ATP liste i početkom februara, njegova surova vladavina bi mogla baš da potraje, posebno u slučaju dobrog rezultata na Australijan openu u šta ozbiljno verujemo. 

Medvedev će završiti sezonu kao treći teniser na svetu sa 7600 bodova, Janik Siner će završiti kao četvrti sa 6490 ili 6990, u zavisnosti od toga šta bude uradio u finalu. 

Ostali su baš predaleko, Rubljov će u ponedeljak imati 4805, Cicipas 4235, Zverev 3985...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke