Troicki: "Beograđanima nisam dovoljno dobar"

Autor: Beta Beta
petak 04.03.2016.
21:45
Izvor: Beta

Drugi reket Srbije Viktor Troicki zamerio je Beograđanima koji su napustili dvoranu posle prvog singl meča Dejvis kup duela između Srbije i Kazahstana.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da mu uslovi u dvorani "Aleksandar Nikolić" na meču protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina nisu odgovarali, ali je dodao da to nije razlog današnjeg poraza u drugom meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

"Pohvaliću protivnika, bio je bolji rival. Pogađao je u važnim trenucima, bio je agresivan i to mu se isplatilo. Ipak, uslovi mi nisu odgovarali, podloga je bila spora, pa nisam igrao tenis kako znam. Nisam dolazio do prednosti prilikom razmeni i samim tim nije bilo dobro. U nekim situacijama nisam znao šta da radim na terenu, koju taktiku da primenim", rekao je Troicki novinarima posle meča.

Na pitanje novinara ko je birao podlogu za duel protiv Kazahstana, Troicki se nasmejao i rekao da neće da krivi Teniski savez Srbije.

"Neću da krivimo Savez, mi volimo Savez. Skoro smo saznali da je ta podloga stara i da je premazivana više puta. Ova podloga je bila nova za finale Dejvis kupa 2010. godine. Nije bilo odskoka na njoj, čak je i sporija od šljake. Nadam se da ćemo je uskoro zameniti", rekao je on.

Posle prvog dana takmičenja između Srbije i Kazahstana u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa rezultat je 1:1. U prvom meču dana Novak Đoković je pred oko 5.000 gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedio Aleksandra Nedovjesova sa 6:1, 6:2 i 6:3, da bi Mihail Kukuškin u drugom duelu pobedio Troickog sa 7:5, 6:2 i 6:4.

Gledalište se delimično ispraznilo između mečeva, pa je Troicki imao upola manju podršku, ali su navijači Kazahstana, oko njih stotinu, bili bučniji od domaće publike tokom meča koji je trajao nešto više od dva i po sata.

"Žao mi je što je tako bilo, Nole jeste prvi teniser sveta i definitvno zaslužuje svu pažnju Srbije. Svi mi njega volimo i navijamo za njega. Šta da kažem, osećao sam se na terenu kao da je dvorana poluprazna. Kazahstanci su bili glasniji. Pokušavala je domaća publika da mi pomogne u trećem setu, gde sam imao šansu da se vratim, ali. Znala je da bude mnogo bolja atmosfera. Izgleda Beograđanima nije dovoljan povod što 22. teniser sveta igra", rekao je Troicki. 

Na pitanje da li će biti spreman za meč protiv Nedovjesova, Troicki je rekao da do tog duela ima još dva dana i da se nada da neće biti odlučujući.

Selektor Srbije Bogdan Obradović čestitao je Novaku Đokoviću na pobedi i pohvalio požrtvovanost Viktora Troickog, ali je najviše zamerki imao na publiku u dvorani "Aleksandar Nikolić".

On s složio s Troickim da je poseta bila mala i pozvao navijače da u naredna dva dana podrže srpske tenisere.

Na pitanje da li će Novak Đoković sutra nastupiti u dubl meč sa Nenadom Zimonjićem, Obradović je rekao da će to najverovatnije biti kombinacija, ali da će konačnu odluku doneti sutra ujutro.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zigara
Saturday, 05.03.2016
11:19

Kad bi kojim slucajem igrali u Banjaluci tribine bi bile prepune..

avatar
zdenkomen
Saturday, 05.03.2016
09:54

Nije bitno što nisi imao dobar meč i što si izgubio. Svako može da izgubi. Problem je očito dobro poznat svima u Srbiji. Kao prvo, Beograđanima nije potrebno ni davati prilike za ovakve događaje. Nemaju taj sportski duh i mentalitet, sramota je da stotinak stranih navijača budu glasniji i da daju veću podršku svojim igračima. Ima drugih gradova koji su dokazali kako se vole svoji teniseri, trebalo je njima dodeliti domaćinstvo. A drugo, šta predstavljaju gospoda iz Teniskog saveza Srbije? Postoje samo zbog nekih naknada i uzimanja koristi. Glume da su važni ljudi, a podloga ista od pre šest godina koju su platili Novak i njegova firma. Čekaju da opet isto uradi. Pa stvarno nema goreg naroda od nas. Da li je moguće da ništa nisu uradili za ove godine? Eto što nas niko ne voli, samo gledamo kako da prevarimo, iskoristimo i zajebemo koga možemo. Dokle bre više?

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 07.03.2016
20:06
avatar
rivarinho
Saturday, 05.03.2016
00:38

Izgubljen u prevodu, ima krizu identiteta...Srbin, grobar, Zagrepcanin, uljez...

avatar
Fair Play
Saturday, 05.03.2016
00:27

Podrska! Mrzim Beograd!

avatar
Goran Zdravkovic
Saturday, 05.03.2016
00:20

pa sta si ti ocekivao od beogradjana, zamisli u meridijanu sam ponudio tu opciju za kladjenje i dobih simbolicne pare, za 100din dobih 200...hahahah,

avatar
Novak Djokovic1
Friday, 04.03.2016
22:52

Troicki mi te volimo. Ajmo dalje.