Troicki motivisan pred početak Dejvis kupa

Autor: Sportske Net
četvrtak 25.11.2021.
16:56
Izvor: Sportske.net, Beta

Ekipa je spremna.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je danas da je ekipa motivisana i u dobroj formi pred početak takmičenja u Dejvis kupu.

"Nakon pet dana boravka u Insbruku i završenih priprema konačno smo spremni da počnemo sutra protiv Austrije. Momci su zaista motivisani i spremni, svi su zaista sjajno trenirali, vidim da su svi željni igre. Odlučićemo ko će igrati sutra, ali najvažnije je da su u dobroj formi i da mogu da pruže maksimum", rekao je Troicki, preneo je Teniski savez.

Takmičenje u Dejvis kupu trajaće od 25. novembra do 5. decembra, a ekipe su podeljene po grupama i igraće u Insbruku, Torinu i Madridu. Srbija je u Grupi F sa Austrijom i Nemačkom. Prvi duel je na programu u petak protiv Austrije.

"Novak (Đoković) nam se priključio poslednji, ali je trenirao pod sjajnim uslovima. Zaista je sjajno igrao, motivisan je kao i uvek kad je igrao za reprezentaciju, možda i više nego uobičajeno i kao i uvek, očekujemo da pomogne i da donese Srbiji željene bodove", naveo je Troicki.

Nikola Ćaćić debitovaće za Dejvis kup selekciju Srbije.

"Putevi ka vrhu su različiti, ali ono što im je zajedničko su rad, vera u sebe. Tenis je moj život, moja profesija, gradio sam je i gradim strpljivo. Ništa ne dolazi preko noći i ako sebi zadaš zadatak, ako ne izvučeš maksimum da ga rešiš onda nećeš ni stići do cilja. Imam zadatak, radim na njemu dugo i što je najvažnije, konstantno napredujem i uživam u pozivu koji sam izabrao", naveo je on. 

"Doživeću i debi u Dejvis kup selekciji Srbije što mi je oduvek bio najveći san, još od juniorskih dana. Oduvek sam se družio, trenirao, igrao sa našim teniserima koji su nas ponosno predstavljali u ovom takmičenju i koji su učinili da naša selekcija bude svetska sila. Moja sreća je sada kompletna, jer biti deo ovakvog tima profesionalaca na čelu sa Novakom, to nema cenu. Daću sve od sebe da moj debi bude sa maksimalnim pobedničkim ishodom", dodao je 36. teniser sveta.

Najbolji plasman na ATP listi Ćaćić je zabeležio je 8. novembra, kada je bio na 35. mestu. U dosadašnjoj karijeri osvojio je tri titule u dublu na ATP turu, četiri u dublu na ATP čelendžer turu, kao i pet u singlu i 32 u dublu na ITF fjučers turnirima. Bio je deo reprezentacije Srbije koja je osvojila Svetski kup 2019. godine u Australiji.

"Najlepši trenutak moje dosadašnje karijere je bio upravo taj kada smo osvojili Svetski kup. Tek kada tako nešto doživiš, shvatiš da i naš sport koji je individualni, u kome se borimo tokom cele godine za lični uspeh, najveću sreću i zadovljstvo, ponos, radost dolaze kada igraš za svoju zemlju, kada si deo tima, kada igramo timski za isti cilj, za svoj narod, to je kruna našeg rada", naveo je on.

Govoreći o duelima u Insbruku, Ćaćić je rekao da se poznaju svi igrači iz ekipa. "Sa većinom smo igrali. Dobro smo trenirali poslednjih pet dana, spremni smo za mečeve i verujem u našu apsolutnu pobedu", rekao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke