Troicki nikako da se oporavi od šoka...

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.11.2019.
19:28
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Nema sumnje, najteži poraz u karijeri.

Epa/Lynn Bo Bo
Epa/Lynn Bo Bo

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije je došla u Madrid sa najvećim ambicijamai željom da drugi put osvoji Dejvis kup, prvi put u novom formatu takmičenja, ali Rusija je u dramatičnom četvrtfinalu zaustavila Đokovića i drugove.

Presudio je dubl tokom kog su Đoković i Troicki propustili tri meč-lopte, a onda su Rusi iskoristili svoju prvu i plasirali se u polufinale.

Viktor Troicki je bio tragičar tog meča zbog nekoliko grešaka u ključnim poenima, a u razgovoru za ''Žurnal'' otkriva da je i dalje u šoku, iako su prošla već četiri dana.

''U potpunom sam šoku od kad smo izgubili i drži me, iskreno, i dalje... Nikad gore nisam prihvatio poraz i ne znam kad će me proći.

Prolazilo mi je sve kroz glavu. Svaki udarac i svaka propuštena šansa, prilika koju smo imali... Zaista velika šteta.

Nisam ni sad siguran šta se desilo. U trenutku se sve srušilo, a bili smo na jedan udarac od pobede. Ne mogu da kažem da sam se uplašio, ali pritisak je bio veliki u tim trenucima''
, objašnjava Troicki.

Zanimljiv je bio i njegov komentar na izjavu posle meča kako je srpskom timu ''Bog dao titulu u 'Areni' 2010, a sada uzeo''.

''To sam rekao odmah posle meča kada nisam tačno ni znao šta pričam. Mislim da smo, iako je ovo bilo četvrtfinale, imali veliku želju i veliku šansu da odemo do kraja, ali ovog puta nam se nije dalo. Beskrajno mi je krivo i nadam se da će biti još prilika za osvajanje'',
istakao je Troicki i priznaje da mu je najtežezbog Janka Tipsarevića.

''Janko je tu završio svoju profesionalnu karijeru, i nekako sam se osećao da sam izneverio tim sa tim mojim greškama na kraju'',
zaključio je Troicki.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke