Troicki otkrio tajnu uspeha Novaka na grend slemovima

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 12.06.2023.
22:45
Izvor: Sportske.net

Ako neko dobro poznaje Novaka Đokovića, to je njegov drug iz detinsjtva Viktor Troicki.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Novakov uspeh na Rolan Garosu, rekordni 23. grend slem je ono što je cela nacija priželjkivala od prvog dana, ali nije ni slutila da je realno dostići.

Selektor Dejvis kup reprezentacije, bivši Novakov saigrač u nacinalnom sastavu i veliki prijatelj Viktor Troicki naveo je u emisiji "Oko" na RTS-u da mu je začuđujuće da gleda svog druga iz detinjstva na svetskom vrhu.

"Pre svega, želeo bih čestitati Novaku na istorijskom uspehu, 23. grend slemu. Zaista zvuči nestvarno, ali uspeo je sve u ovom sportu. Sve rekorde drži - broj nedelja na prvom mestu, grend slamovi, turniri masters serije, pobede protiv najvećih rivala... Zaista neverovatan uspeh. Znam ga od detinjstva, naježim se. Juče kada sam gledao meč, sve mi je prolazilo kroz glavu. Ne mogu da verujem da je mali dečak Nole, kojeg sam znao od detinjstva, uspeo da dostigne najveće visine u svetu sporta", ističe Troicki.

Viktor navodi da je format od tri seta na grend slemovima ono što odgovara Đokovićevim kvalitetima.

"Turniri se igraju na tri dobijena seta, gde je on opet spreman i psihički i fizički. Iskoristi to uvek protiv svih rivala jer je u prednosti u odnosu na njih. Znaju protiv koga igraju - protiv Novaka. Znaju ko je prekoputa mreže. Bio sam u toj situaciji i znam da nije lako, pogotovo protiv njega", kaže Troicki.

Naglašava da je ovaj Rolan Garos bio izuzetno važan, ne samo za Đokovićevu karijeru, nego i za ovu godinu koja bi možda mogla da bude i njegova ubedljivo najuspešnija i najznačajnija godina.

"Mogla bi da bude istorijska. On je od svega onoga što mu se desilo u Australiji prošle godine postao nepokolebljiv prema medijima. Ako je možda pre pokušavao da nađe neka zajednička mesta, od tada je postao nepokolebljiv", smatra Troicki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke