Tunis slavi - Žaber osvojila Madrid!

Autor: Lazar Nikolić
subota 07.05.2022.
23:52
Izvor: Sportske.net

Veliki uspeh Tunišanke.

EPA-EFE/Emilio Naranjo
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Deseta teniserka sveta, Tunišanka Ons Žaber savladala je u finalu Amerikanku Džesiku Pegulu sa 2:1(7:5, 0:6, 6:2) u setovima i stigla do titule na turniru u Madridu.

Do prvog brejka u meču stigla je Pegula u četvrtom gemu i povela sa 3:1. Žaberova je uspela da se vrati u borbu za prvi set brejkom u sedmom gemu. Pri rezultatu 5:5, Amerikanka je odservirala očajan servis gem, a Žaberova napravila brejk sa nulom. U narednom gemu Tunišanka je potvrdila prednost i stigla do prvog seta.

U drugom setu, kao da je Žaberova "nestala" sa terena. Igrala je samo Pegula, lako osvajala gemove i osvojila osvojila set sa "nulom". Tada je delovalo da će lako preokrenuti rezultat i stići do titule, ali to se nije desilo.

Zaigrala je Tunišanka sjajno u odlučujućem setu, uspela je da zaboravi katastrofalni drugi set i maksimalno fokusirana uđe u poslednji set na turniru.

Napravila je Tunišanka brejk na startu trećeg seta, odmah je uzvratila Pegula, ali Žaber i u trećem gemu poslednjeg seta pravi brejk i stiče prednost.

Kod rezultata 4:2 u odlučujućem setu Žaberova pravi brejk u maratonskom gemu i stiže na korak do pobede. Odlično je odservirala 10. na svetu u poslednjem servis gemu, iskoristila prvu meč loptu i stigla do najveće titule u karijeri.

Meč je trajao skoro dva sata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke