Tvrd je orah Vajdin učenik, ali Nole ide dalje!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.05.2022.
18:40
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta izborio plasman u treće kolo Rolan Garosa.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Posle dva sata i 15 minuta borbe, Novak Đoković se plasirao u treće kolo Rolan Garosa, pošto je danas sa 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 7:6 (7:4) savladao Slovaka Aleksa Molčana. Ovaj meč je za Novaka bio poseban jer je njegov dugogodišnji trener Marijan Vajda odnedavno počeo saradnju upravo sa Molčanom.

U narednoj rundi Nole će igrati protiv slovenačkog tenisera Aljaža Bedenea koji je danas bio bolji od Pabla Kuevasa.

Tokom prva dva seta izgledalo je da će Novak rutinski dobiti ovaj meč. U prvom setu je u četrvrtom gemu stigao do prvog brejka, kasnije poveo sa 4:1, a na kraju seta je osvojio još jedan gem na servis rivala i stigao do ubedljivih 6:2.

Sličan razvoj događaja i u drugom setu, mada je Moilčan nešto duže odolevao, do šestog gema kada Đoković pravi brejk za 4:2 i tu prednost je zadržao do kraja seta.

I kada se očekivalo da Novak nastavi u istom ritmu i možda još lakše dobije treći set protiv već uzdrmanog Slovaka, Molčan se probudio, svestan da nema šta da izgubi u ovom meču.

Novak je, doduše, opet rano stigao do brejka, poveo je sa 2:1, ali je Molčan odmah uzvratio i do taj-brejka je održavao potpunu rezultatsku neizvesnost u ovom setu.

I jak vetar je pravio sve više problema Đokoviću, naravno i Molčanu, ali je naš teniser nekako više pokazivao da mu to smeta.

Ali, u taj-brejku je sve došlo ma svoje mesto, Đoković je poveo sa 5:2 i potom bez većih problema dobio treći set za pobedu i plasman u treće kolo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke