Umesto srpskog derbija, Đokovićeva totalna dominacija! Ali, moraće još bolje u osmini finala!

Autor: Darko Mitrović
petak 01.07.2022.
18:06
Izvor: Sportske.net

Nije bilo ni trenutka rezultatske neizvesnosti.

 EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Sa velikim nestrpljenjem smo čekali susret Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića, s obzirom da je ovo bio prvi susret dvojice srpskih tenisera na Vimbldonu posle devet godina i susreta Tipsarevića i Troickog.

Međutim, samo je jedan od njih dvojice danas opravdao očekivanja, a to je, naravno, Novak, koji je lako i ubedljivo trijumfovao rezultatom, 3:0, po setovima 6:0, 6:3, 6:4, posle nepuna dva sata igre.

Đoković se tako plasirao u osminu finala gde ga, po svemu sudeći, očekuje mnogo teži posao protiv holandskog tenisera Tima van Rajthovena koji ostvaruje senzacionalne rezultate od početka sezone na travnatoj podlozi.

On je nedavno osvojio turnir u Hertogenbošu, gde je u finalu savladao prvog tenisera na ATP listi Danila Medvedeva, a u istom stilu je nastavio i na Vimbldonu, gde ređa ubedljive pobede, a najnoviju je ostvario protiv Gruzijca Bazilašvilija sa 3:0.

Danas je Kecmanović delovao prilično impresionirano svojim rivalom, što je Đoković umeo da iskoristi i prvi set je dobio bez izgubljenog gema. Tek u drugom setu je dvanaest godina mlađi Kecmanović uspeo da pruži nešto jači otpor Novaku, držao se do 3:3, ali onda Nole stiže do prvog brejka prednosti, što mu je bilo dovoljno za 2:0 u setovima.

Iako 6:4 iz trećeg seta govore da je tu vođena najveća borba, ipak nije ni tada bilo neizvesnosti, jer je Đoković imao dva brejka prednosti, vodio sa 5:2 i servirao za plasman u osminu finala. Da li zbog opuštanja ili nečeg drugog, tek Đoković dozvoljava zemljaku da osvoji naredna dva gema i priđe na 5:4.

Ipak, držao je Novak stvari pod kontrolom, ponovo je servirao za trijumf i drugu priliku nije propustio.

Ali, bez obzira na današnji ubedljiv trijumf, utisak je da će Đoković morati mnogo bolje protiv Van Rajthovena, pogotovo u dužim razmenama koje mu danas nisu išle onako kako smo navikli od njega.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke