US open - Đere teže nego što izgleda do drugog kola

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 28.08.2023.
22:50
Izvor: Sportske.net

Malim koracima za ubedljivu pobedu.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Srpski teniser Laslo Đere se plasirao u drugo kolo US opena pobedom nad Amerikancem Brendonom Nakašimom 3:0 - 7:5, 6:4, 6:4.

Iako se po pogledu na setove ne vidi, viđena je izuzetna borba. Đere je bio taman dovoljno bolji od rivala u svakom setu da dođe do trijumfa

Đere je prvi krenuo sa "brejkom" u trećem gemu, Nakašima mu je odmah uzvratio i izjednačio. Došlo se do 11. gema kad Đere ponovo oduzima servis Amerikancu. U pravi momenat, baš u finišu seta. Na to se nadovezao sigurnom partijom na svom servisu.

Nalik prvom setu, "brejkovi" u drugom setu su se desili na startu i u finišu. Laslo se posle odličnog finiša nadovezao sjajnim startom novog seta, trećim "brejkom" na meču. Nakašimin povratak na izjednačeni rezutat desio se u smom gemu za 4:4.

Đere je već u sledećem gemu vratio prednost brejka na svoju stranu i potom iskoristio prvu set loptu.

U trećem setu srpski igrač je ključni brejk napravio u petom gemu.

Đere je na poslednjem grend slemu u sezoni postavljen za 32. nosioca, a u drugom kolu se sastaje sa boljim iz meča Šo Simabukuro (Japan) - Ugo Gaston (Francuska).

U drugo kolo Ju Es opena plasirali su se prošlogodišnji finalista Norvežanin Kasper Rud, kao i prošlogodišnji polufinalista Amerikanac Frensis Tijafo.

Rud, peti igrač sveta, pobedio je domaćeg igrača Emilija Navu sa 7:6 (5), 3:6, 6:4, 7:6 (5). U sledećem kolu Rud igra protiv Kineza Džindžen Džana.

Tijafo, deseti teniser na ATP listi, savladao je sunarodnika Lernera Tijena sa 6:2, 7:5, 6:1. Tijafo se u narednoj rundi sastaje sa austrijskim igračem Sebastijanom Ofnerom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke