US Open - Nole 'precrtao' upornog Sepija

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 04.09.2015.
23:54
Izvor: Sportske.net

Najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala US Opena pošto je treći meč za redom dobio bez izgubljenog seta i na prilično ubedljiv način.

BETA/AP Photo/Matt Rourke
BETA/AP Photo/Matt Rourke

Povezane vesti

Prvi nosilac na poslednjem Grend Slemu u sezoni plasirao se u osminu finala nakon što je u duelu trećeg kola lako izašao na kraj sa Italijanom Andreasom Sepijem.

Novak Đoković slavio je rezultatom 3:0 (6:3, 7:5, 7:5) u meču koji je trajao gotovo dva i po sata.

Prvi put od početka turnira Srbin se zadržao tako dugo na terenu, premda se mora priznati da je Andreas Sepi učinio sve da što više namuči Novaka i oteža mu posao.

Najbolji teniser sveta nije najbolje otvorio meč jer je u trećem gemu dozvolio Sepiju da načini brejk, ali se ispostavilo da je to bio jedini put na večerašnjem meču. Već u narednom gemu Srbin uzvraća istom merom a onda u završnici seta pravi još jedan brejk i stiže do prednosti.

Drugi set Novak je dobio zahvaljujući brejku koji je napravio u 11. gemu ali je to učinio tek na treću brejk loptu koja mu se ukazala. Ponovo je bilo simptomatičan veliki broj propuštenih brejk prilika kod Novaka Đokovića koji je četiri puta oduzeo servis rivalu a imao je 12 brejk lopti.

Poslednji set Đoković je otvorio ranim brejkom, potom je u narednom gemu odbranio svoj servis iako je Sepi imao tri brejk lopte. Mogao je Novak mnogo ranije da završi posao sa Italijanom da je iskoristio brejk lopte koje su mu se ukazale u sedmom gemu, a kada je prilikom serviranja za meč dozvolio Sepiju ribrejk bilo je jasno da će morati da se potrudi mnogo više da bi stigao do očekivane pobede.

Nakon "kiksa" koji je napravio Novak je vezao dva dobijena gema, iskoristivši brejk loptu koja mu se ukazala, pa je na kraju izašao kao pobednik iz jedanaestog međusobnog susreta sa Italijanom.

Naredni rival Novaka Đokovića biće bolji iz duela Roberta Bautiste Ahuta i Davida Gofana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 05.09.2015
11:44

pise u tekstu na ubeljiv nacin pobedio Sepija,jeste da je dobio max 3-0 ali nije ni blizu ubeljivo kao npr FEDERER :D ali posto je Djoletu otvoren put do skoro finala,ali u finalu ga ceka FEDERER da mu ocita lekciju :D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Friday, 04.09.2015
23:55

Bravo, NOLE! Jos cetiri koraka, cetiri stepenika do desetog Gren slema!