US open - Novak izbegao Alkaraza do eventualnog finala!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 22.08.2024.
18:12
Izvor: Sportske.net

Španac otišao u Sinerov deo žreba.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Organizatori US opena objavili su žreb za poslednji grend slem turnir u sezoni.

Srpski teniser i branilac titule Novak Đoković postavljen je za drugog nosioca i u prvom kolu će igrati protiv kvalifikanta.

Šampion Rolan Garosa i Vimbldona Karlos Alkaraz je u delu žreba gde je i prvi reket sveta Janik Siner, tako da je potencijalni Novakov rival u polufinalu Aleksandar Zverev, koji je četvrti igrač sveta.

Đokovića u drugom kolu čeka bolji iz meča u kom se sastaju naš Laslo Đere i Lenard Štruf.

U trećem kolu rival bi mogao da mu bude osvajač mastersa u Montrealu Aleksej Popirin, a u osmini finala Ben Šelton ili Frensis Tijafo.

U četvrtfinalu bi Đoković mogao da odmeri snage sa Andrejem Rubljovom ili sa Grigorom Dimitrovom, a u polufinalu je, kao što smo gore i napisali, projektovani rival Aleksandar Zverev. Srbin bi u polufinalu još mogao da igra i sa Holgerom Runeom i Kasperom Rudom.

Tek u finalu bi olimpijski šampion iz Pariza mogao da se sastane sa Janikom Sinerom ili Karlosom Alkarazom.

Šampion Australijan opena Janik Siner, koji je uzdrman doping aferom, turnir kreće od Mekenzija Mekdonalda, a u četvrtfinalu bi mogao na Danila Medvedeva ili Stefanosa Cicipasa.

Karlos Alkaraz će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta, a najozbiljniji rivali u njegovoj četvrtini kostura su Aleks de Minor i Hubert Hurkač.

Što se tiče Zvereva, on kreće od Emila Rusuvuorija, a u njegovom delu žreba su još Holger Rune, Tejlor Fric, Kasper Rud.

Od ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović će igrati na startu protiv Jošihita Nišioke, dok Dušana Lajovića čeka Danil Medvedev.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke