US Open - Šampionka šokirala sve i ispala od tinejdžerke

Autor: Sportske Net
subota 04.09.2021.
08:51
Izvor: Sportske.net

Evo još nekih rezultata.

EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Povezane vesti

Nema kraja iznenađenjima na US Openu. 

Naomi Osaka, koja je branila titulu na US openu, izgubila je od Kanađanke Lejle Fernandez sa 5:7, 7:6 (7-2), 6:4 u meču trećeg kola.

Mlada teniserka je pokazala otpor Japanki, ali ne dovoljan za osvojen set, pa je to učinila Osaka. Treća teniserka sveta je pri rezultatu 5:5 napravila brejk i u narednom gemu odservirala za 1:0. 

Već u sledećem bilo je dramatično. Osaka je pono učinila isto. Brejk za 6:5 i servis za pobedu, ali nije to dozvolila 18-godišnja teniserka. Prvo je izjednačila, a potom u taj-brejku lako stigla do pobede.

Treću deonicu nastavila je u istom ritmu i odmah napravila brejk prednosti, koji je čuvala do kraja za 6:4 i konačnih 2:1.

To je najveći trijumf u dosadašnjoj karijeri za Lejlu Fernandez, koja je trenutno 73. na svetu. U osmini finala čeka je Anđelik Kerber, koja je takođe posle preokreta eliminisala Sloun Stivens.

Anđelik Kerber je pobedila Sloun Stivens 2:1, dok je Barbora Krejčikova bez problema trijumfovala nad Kamilom Rahimovom 2:0. Elina Svitolina je nadjačala Dariju Kasatkinu takođe 2:0. Druga teniserka sveta Arina Sabalenka je savladala domaću predstavnicu Danijel Kolins sa 2:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke