US open - Švjontek i Žaber zakazale bitku za titulu!

Autor: Lazar Nikolić
petak 09.09.2022.
08:40
Izvor: Sportske.net

Dve teniserke u najboljoj formi ove sezone boriće se za poslednji grend slem u godini.

EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Povezane vesti

Poljakinja Iga Švjontek i Ons Žaber iz Tunisa igraće u finalu ovogodišnjeg US opena.

Najbolja igračica na svetu Iga Švjontek u polufinalu je bila bolja od  Beloruskinje Arine Sabalanke sa 2:1, po setovima 3:6, 6:1, 6:4, nakon dva sata i 13 minuta igre.

Uspela je Švjontek da se vrati nakon izgubljenog prvog seta i potpuno nadigra protivnicu u drugom.

Meč je odlučan u uzbuljivom trećem setu. Njega je bolja započela Sabalenka i stigla do brejka u uvodnom gemu. Uspela je Švjontek da vrati brejk u četvrtom gemu i izjednači na 2:2, ali je onda Beloruskinja ponovo spojila dva osvojena gema i bila blizu velikog finala.

Nepovoljna situacija nije pokolebala najbolju na svetu. Već u narednom gemu na servi Sabalenke Švjontek stiže do brejka sa nulom i dolazi do izjednačenja, da bi još jednim brejkom sebi "kupila kartu" za veliko finale.

Tunišanka Ons Žaber stigla je mnogo lakše do meča za titulu. Ona je posle samo sat i sedam minuta sa 2:0, po setovima 6:1, 6:3 savladala Francuskinju Karolin Garsiju.

U prvom setu igrala je samo Žaber, napravila tri brejka i dozvolila protivnici samo jedan gem.

Zaigrala je Garsija bolja u nastavku, ali je brejk u četvrtom gemu drugog seta bio preloman. Do kraja meča Žaber je rutinski sačuvala gemove na svoj servis i zakazala okršaj sa Igom Švjontek za titulu u Njujorku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke