Uživo - Dramatično na startu, Cicipasu prvi set

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 13.06.2021.
16:21
Izvor: Sportske.net

Novak je imao oscilacije u završnici seta.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je prvi set od Stefanosa Cicipasa u taj-brejku 7:6(6)

Odlično je servirao Đoković u najvećem delu prvog setu, što se ne može reći za Grka, ali ipak, bilo je bez brejka sve do završnice. 

Kontrolisao je Novak igru na svoj servi na startu, Cicipas nije imao nikakvog rešenja i do osmog gema nije bilo ni trunke uzbuđenja. Dva poena je Đoković izgubio prilikom svog servisa do tada, da bi u pomenutom gemu dozvolio rivalu da dođe do istog broja poena koliko je prethodno osvojio. 

U narednom servis gemu srpskog tenisera, Đoković se po prvi put suočio sa zaostatkom. Uz jednu neiznuđenu i jednu iznuđenu grešku, Novak je dopustio svom rivalu blagu prednost, a potom je Cicipas došao i do brejk, ujedno i set lopte, ali je fantastičnom ofanzivom, Đoković stigao do 5:5.

I, potom, usledio je Novakov brejk, budući da je realizovao prvu šansu, ali sve je palo u vodu odgovorom Grka. U taj-brejku, bilo je i 0:4 za Stefanosa, ali sjajna serija Đokovića donela je srpskom teniseru preokret i set loptu. Međutim, sa četiri uzastopna poena, Grk je došao do vođstva od 1:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke