UŽIVO - Agresivni Rune izjednačio, Novak propustio meč loptu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.11.2023.
21:45
Izvor: Sportske.net

Danac izjednačio.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Holger Rune je izjednačio na 1:1 u setovima pošto je dobio drugi set četvrtfinala mastersa u Parizu protiv Novaka Đokovića u taj brejku rezultatom 7:3.

Nije drugi set počeo prema očekivanjima, Rune je napravio rani brejk jer je Novak slabije servirao, promašivao je prve servise i to ga je koštalo, ali je usledio pritisak na drugoj strani. Na 30:30 neverovatan Novakov ritern pod noge za brejk loptu, a onda posle razmene brejk za 2:2!

Nakon toga sigurnost i jednog i drugog na servisu, popravili su prvi servis što je bilo neophodno, a u osmom gemu je možda ličilo da bi Srbin mogao da napravi brejk posle 0:15, ali su usledile dve razmene koje je dobio Rune, pa je brzo bilo 4:4.

Najbolji teniser planete se ponovo susretao sa zvižducima i dešavale su se situacije kada je komunicirao sa publikom, i to posle 30:30 i poena koji je osvojio posle inicijative Runea. 

Osvojio je taj gem, potom u narednom fantastičan početak "pasing šotom", imao je meč-loptu kasnije, ali je Rune odigrao fenomenalno. Potrajao je gem, Danac je dobrim servisima uspeo da izjednači na 5:5. 

Naredni gem je dobio Novak uz male probleme, a Rune je u sledećem bio veoma agresivan i odveo je set u taj-brejk. 

Agresivno je Rune krenuo i u odlučujući gem drugog seta, poveo sa 3:0, igrao je kao u transu, a onda i Novakova dupla servis greška za 4:1. Poveo je Danac i sa 5:1, potom imao i četiri set lopte, bilo mu je sasvim dovoljno. 

Kako je protekao prvi set pročitajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke