UŽIVO - Alkaraz gleda najboljeg Novaka!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 09.06.2023.
15:59
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser vodi posle prvog seta!

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Novak Đoković je odigrao fantastičan prvi set protiv Karlosa Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa i dobio ga je sa 6:3. 

Već u prva dva gema nivo tenisa je bio izuzetno visok, najavljena je fantastična partija i jednog i drugog, gledali smo izvrsne poene, pa i na mreži jer je Alkaraz često "pozivao" Novaka da izađe. 

Novak je upravo posle dva fantastična riterna stigao do brejk lopte u četvrtom gemu, a onda je posle spektakularnog poena stigao do brejka za 3:1!

Maestralni poeni Novaka koji je igrao kao u transu, projektili su dolazili na Alkarazovu polovinu koji nije znao šta ga je snašlo. Izuzetni su bili procenti sredinom prvog seta Novaka Đokovića na prvi servis i što se tiče ubačenog i osvojenih poena.

Izetan ritern Novaka i u narednom gemu, došao je do 15:30, Alkarazova nervora je bila i više nego očigledna, bila mu je potrebna "injekcija" u vidu dobrih udaraca, ali sa suprotne strane je bio najbolji ritern igrač svih vremena. 

Zapretio je Alkaraz u gemu na Novakov servis, stigao do izjednačenja, potom i do brejk lopte posle duple servis greške srpskog tenisera, ali nakon dugog poena Đoković izlazi kao pobednik. Na drugu brejk loptu odličan Đokovič, pa i na novu brejk loptu Novak igra fenomenalno, Alkaraz je bio frustriran, čak je i ovaj gem gde je Srbin bio slabiji, loše uticao na Španca koji se fantastično kretao.

Gem od 14 minuta na kraju je pripao Novaku, za 5:2.

Došao je Novak do set lopte u narednom gemu, Alkaraz je bio očigledno nervozan, ali je izborio deveti gem.

Tamo još jednom velika borba, vetar je pravio probleme srpskom teniseru, opet je Alkaraz imao brejk loptu i opet je Novak spasio, pa lak poen za set loptu koju je odmah iskoristio!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke