UŽIVO - Antologijski meč! Novak srušio ''Kralja šljake'' na Rolan Garosu!

Autor: Darko Mitrović
petak 11.06.2021.
22:29
Izvor: Sportske.net

Nakon lošeg početka meča, Novak dobio naredna dva seta i sada ima veliku psihološku prednost.

Beta/AP Photo/Christophe Ena
Beta/AP Photo/Christophe Ena

Povezane vesti

Finale pre finala, duel dvojice najboljih tenisera sveta, ovoga puta voljom žreba sastali su se u polufinalu Rolan Garosa.

Bilo je najavljeno da meč počne oko 17:30h na ''Šatrijeu'', ali se prvo polufinale između Cicipasa i Zvereva odužilo, na kraju je Grk posle pet setova ostvario svoj prvi plasman u finale jednog Gren Slem turnira.

Ovo je 58. međusobni okršaj Đokovića i Nadala, za sada Novak vodi sa 29:28 u pobedama i nadamo se da će uvećati to vođstvo, a ujedno se i revanširati Špancu za prošlogodišnji ubedljiv poraz u finalu Rolan Garosa.

Uoči večerašnjeg meča, Đoković je dobio poruku podrške i iz Denver Nagetsa.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Novak Đoković - Rafael Nadal 3:1 / 3:6, 6:3, 7:6, 6:2



PRVI SET

Nadal je prvi na servisu, ali Đoković već u prvom gemu stiže do prvih brejk lopti! Španac uzvraća fantastičnim servisima, izlazi iz problema i dobija prvi gem.

U drugom gemu je Đoković pod pritiskom, sada Nadal uspeva da izbori brejk loptu, ali za razliku od našeg tenisera, Španac svoju priliku nije propustio - 2:0 za Nadala.

Odmah je Nadal potvrdio brejk i bez problema dobio i treći gem.

Usledio je još jedan loš Đokovićev gem, novi brejk, Španac potpuno dominira za sada - 4:0. Nažalost, sve podseća na prvi set prošlogodišnjeg finala, kada je Nadal dobio sa 6:0, potom i došao do pobede, ali verujemo da naš teniser ovoga puta ima snage da uzvrati.

U međuvremenu, Nadal je na svoj servis dobio i peti gem u nizu...

Ipak, nagoveštaj Đokovićeve bolje igre videli smo u šestom gemu, konačno prvi osvojen gem za našeg tenisera - 5:1. U istom stilu je nastavio i na Nadalov servis, došao do dve brejk lopte, ali kao i u prvom gemu, opet propušta prilike. Španac ne koristi prve set lopte, posle čega Đoković stiže do nove brejk lopte i konačno uspeva posle duple servis greške Nadala - 5:2.

Imao je Nadal i treću set loptu na Đokovićev servis, ali naš teniser je opet uspeo da se odbrani i potom osvoji treći gem u nizu - 5:3!

Više od toga, nažalost, Đoković nije mogao u prvom setu, iako je od 40:0 za Nadala u devetom gemu stigao do 40:40. Nadal ipak dobija ovaj gem na svoj servis, za 6:3 posle jednočasovne borbe.

DRUGI SET

S obzirom na dešavanja iz prvog seta, malo smo se pribojavali početka drugog, ali Đoković bez problema dobija prvi gem i prebacuje pritisak na Nadala.

Španac pod tim pritiskom polako popušta, još jedan sjajno odigran Novakov gem i prvi brejk u drugom setu - 2:0 za Đokovića!

Taman smo se ponadali da će sve ovo potrajati, ali već u narednom gemu Nadal vraća brejk, i to prilično lako, da bi potom i odlično servirao za izjednačenje na 2:2.

Ova Nadalova mini-serija prekinuta je odličnim Đokovićevim servis-gemom, 3:2 za našeg tenisera. Sve se nastavilo i u narednom gemu, u kom Đoković stiže do tri vezane brejk lopte. Nadal je uspeo da spasi prve dve, ne i treću i sada je Novak blizu osvajanja drugog seta - 4:2.

Ali, koliko god da Đoković igra dobro u polju, toliko na mreži greši, da je to sada već postalo zabrinjavajuće. Ritam meča postaje sve jači, poeni sve naporniji, pa i ne čude Novakove odluke da neretko ''skrati'' lopte, ali što je najvažnije posle svega, dobio je naredni gem na svoj servis, veoma naporan gem, za 5:2.

Nadal je uhvatio ritam kada mu je to bilo potrebno u drugom setu, stigao je do 5:3 nakon dobrog servis gema. Imao je 15:30 na Novakov servis nakon fenomenalnog pasing šota, stigao je i do brejk šanse pošto je Srbin odservirao duplu servis grešku, potom do još jedne, ali je najbolji na svetu dobro iskontrolisao poene u kojima je Nadal mogao da vrati brejk. I onda fantastični servisi Novaka Đokovića za 1:1 u setovima!

TREĆI SET

Nadal odlično kreće u set, ali Novak je uspeo da izjednači, odservirali su obojica po dva as servisa. Gledaćemo ozbiljno težak set, 1:1 nakon samo par minuta. 

Novak je sjajnom kontrolom zbog odličnih riterna stigao do dvre brejk lopte u narednom gemu, ali je usledio odličan servis Nadala uvek kada bi to bilo potrebno. Još jedan dugačak gem pripada Špancu, 2:1. Na drugoj strani Novak dobija sa nulom gem, 2:2. 

Novak dosta bolji, ali smo čekali da to materijalizuje u trećem setu. Odlično je igrao, i konačno brejk iz petog pokušaja u ovom setu, 3:2 za Novaka!

Stigao je Nadal do dve brejk lopte nakon što je imao džak sreće u poenu u kom je Novak briljirao, mreža je donela muke Novaku, ali je Srbin uspeo da podigne ceo "Šatrije" na noge, videli smo čudesan poen za 40:40. Ipak, Nadal vezuje dva poena, vraća brejk. 

Nadal nije mogao da diše danas od Novaka u drugom i trećem setu. Fantastični riterni, Novak stiže do ribrejka i to bez izgubljenog poena!

Čekali smo Novaka da materijalizuje brejk, ali je Nadal ponovo imao brejk loptu koju nije iskoristio. Dobar posao našeg tenisera, možemo da odahnemo - 5:3! Nadal je pokazao znake života dobrim servisima, vratio je jedan gem, 5:4, ali naš teniser servira za osvajanje trećeg seta.

Međutim, umesto ulaska u četvrti set, ušli smo u novu dramu, Nadal pravi brejk i dolazi do 5:5!

Ništa od brejka u narednom gemu, Nadal je poveo sa 6:5, Novak je pod pritiskom. Imao je 40:30 na svoj servis u narednom gemu, ali Španac je u zadivljujućim razmenama bio izdržljiviji i stigao do set lopte. Novak se odbranio jednom savršeno skraćenom loptom koju Nadal nije mogao da stigne.

Potom još dva osvojena poena i ušlo se u taj-brejk!

Počeo je Nadalovom duplom greškom, ali je Španac vrlo brzo nadoknadio taj zaostatak i potom poveo sa 3:2. Novak dobija oba poena na svoj servis, a pogotovo efektan bio je onaj za vođstvo od 4:3, kada je savršenom dijagonalom ostavio Nadala u raskoraku.

Sledeći poen nadmidrivanje na mreži, na kraju greši Nadal, loš volej i Novak je poveo sa 5:3 u taj-brejku!

Nadal dobija naredni poen, Đoković uzvraća as-servisom za set loptu. Maestralno je odigrao, 7:4 u taj-brejku, 2:1 u setovima!

ČETVRTI SET

Nadal je doživeo težak udarac u prethodnom setu, ali se ne predaje i to je pokazao već na startu četvrtog seta, odmah brejk za vođstvo od 1:0.

Tu prednost je uspeo da duplira na svoj servis, ali u trećem gemu sledi i Novakov odgovor, nadamo se i nagoveštaj završnog udarca koji  bi Đoković mogao da zada svom najvećem rivalu.

Već u sledećem gemu Đoković pravi brejk, izjednačio je na 2:2, a onda na svoj servis bez izgubljenog poena dolazi do vođstva od 3:2. Što je takođe veoma važno, naš teniser izgleda veoma smireno, samouvereno u ovim trenucima i drži situaciju pod kontrolom.

Nadal je definitivno uzdrman, Đoković pravi još jedan brejk za vođstvo od 4:2 i sada mu ''samo'' ostaje da tu prednost zadrži do kraja.

Ni to nije sve, serija se nastavila, Novak dobija i naredni gem, još samo jedan mu treba do velikog finala! I uspeo je, Novak je u finalu!!!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke