UŽIVO - Nole uzvratio udarac!

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.06.2023.
17:17
Izvor: Sportske.net

Hačanov konačno popustio pod pritiskom.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Završen je i drugi set sve uzbudljivijeg četvrtfinalnog dvoboja na Rolan Garosu između našeg Novaka Đokovića i Rusa Karena Hačanova.

Rezultat je sada 1:1 u setovima. Preneli smo već, Hačanov je dobio prvi set sa 6:4, a Đoković je posle velike borbe u drugom uzvratio u taj-brejku, i to ''sa nulom'' - 7:6 (7:0).

I tokom drugog seta Hačanov je sjajno servirao, ne dozvoljavajući Đokoviću ne samo da napravi brejk, nego čak ni da dođe do prve brejk lopte od početka meča. Najbliži tome Novak je bio pri vođstvu od 3:2 u drugom setu, kada je imao čistu situaciju na mreži, ali je umesto u polje rivala, lopticu poslao u mrežu.

Razlika u odnosu na prvi set je i da je i Novak popravio svoj servis, pa se igralo gem za gem. Bio je Hačanov pod pritiskom i pri Đokovićevom vođstvu od 6:5, kada je na servis ruskog tenisera u par navrata bilo 40:40, ali i to je Rus izdržao i uveo drugi set u taj-brejk.

Sjajno je Nole započeo taj-brejk, poveo sa 3:0 i nekako od tog trenutka je otpor Hačanova postao znatno slabiji, pa naš teniser dobija i četiri naredna poena za 7:0 u taj-brejku i izjednačenje u setovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke