UŽIVO - Povreda poremetila Novaka, Alkaraz izjednačio

Autor: Darko Mitrović
petak 09.06.2023.
17:15
Izvor: Sportske.net

Drugi set pripao Špancu, ali više od toga brinu Đokovićevi problemi zbog kojih je tražio medicinski tajm-aut.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Završen je i drugi set polufinala Rolan Garosa, Novak Đoković - Karlos Alkaraz 1:1, po setovima 6:3, 5:7.

Ova dva seta su ukupno trajala dva sata i 12 minuta i sada se praktično kreće ispočetka.

Tokom prvog seta Novakova igra je izgledala skoro savršeno, izuzev manjih problema sa servisom, tačnije sa jakim vetrom koji je podizao šljaku, što ga je u nekoliko navrata prilično ometalo prilikom servisa.

Ali, u drugom setu Španac je preuzeo inicijativu. Preneli smo nešto ranije, Alkaraz je u uvodnom delu drugog seta osvojio i jedan neverovatan poen, čak mu je i Đoković aplaudiralo i to mu je sigurno podiglo samopouzdanje posle izgubljenog prvog seta.

Međutim, utisak je da je drugi set odlučila povreda desne ruke na koju se požalio Đoković tokom sedmog gema, kada je propustio par ''zicera'', pa je Alkaraz poveo sa 4:3.

Tada je Novak zatražio medicinski tajm-aut, ukazana mu je pomoć, ali problem očigledno nije odmah bio rešen, pa naš teniser gubi naredni gem na svoj servis.

Alkaraz je poveo sa 5:3 i servirao za set. Ali, Novak se probudio kada je bilo najteže, uspeva da se izbori za dve brejk-lopte od kojih je drugu iskoristio i smanjio na 5:4.

Usledili su novi problemi, pa Alkaraz u sledećem gemu stiže do tri vezane set-lopte na Đokovićev servis, ali Novak uspeva da se izvuče i iz ove teške situacije! Dobio je pet narednih poena i izjednačio na 5:5!

U jedanaestom gemu Alkaraz je bio pod pritiskom, izgledalo je da će biti i 0:30, ali Španac onda dobija još jedan čudesan poen, neverovatno šta je sve stigao. Na kraju Đoković greši na mreži i Alkaraz je ponovo preuzeo inicijativu. Zatim još jedna velika šansa za Novaka i nova greška na mreži. Sličnu grešku odmah zatim pravi i Alkaraz, pa Nole ipak dolazi do brejk-lopte koju nije iskoristio. Španac to kažnjava i ipak stiže do 6:5.

To kao da je demoralisalo Đokovića koji na svoj servis ponovo dolazi u tešku situaciju, još tri vezane brejk-lopte za Alkaraza koji ovoga puta takvu priliku ne propušta - 7:5 za Španca u drugom setu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke