Vajda otvorio dušu - gde je "puklo" sa Novakom?

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 03.03.2022.
19:57
Izvor: Sportske.net

Slovak iskrenije nego ikad.

Epa/Andreu Dalmau
Epa/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Doskorašnji trener Novaka Đokovića Marijan Vajda ocenio je da je poraz srpskog tenisera u finalu US opena od Danila Medeveva pogurao odluku o rastanku budući da je tada propuštena istorijska prilika da Srbin uđe u istoriju sa najviše grend slem titula.

Vajda je početkom nedelje prekinio saradnju sa Đokovićem, a premda je odluka već doneta u Torinu, ona je tinjala još od Njujorka.

"Tačno je. Zvanično smo se dogovorili o prekidu saradnje posle Završnog turnira u Torinu, mada je sve naginjalo ka tome još nakon US opena u septembru. Novak nije stigao do 21. gren slem titule porazom od Danila Medvedeva u Njujorku. Prva stvar koju mi je tada obećao je da će doći u Bratislavu i da ćemo se rastati na lep način", počeo je razgovor Vajda za slovačke medije.

Dodao je da je bilo teško posle US opena, te da ga je Novak pozvao da bude uz njega u Torinu, a zatim objasnio šta je prouzrokovalo Novakov pad u drugom delu sezone.

"Nisam bio za njegovu učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju! Rokovi su bili kratki, malo vremena za pripreme i neuspeh ga je fizički i psihički iscrpeo za nastavak sezone".

Sa Novakom je ispisao najslavnije stranice teniske istorije, ali mu je definitivno najdraži trofej u Vimbldonu 2011. kada je Đoković prvi put zauzeo čelo ATP liste.

"Novak je tog 3. jula pobedio branioca trofeja na Vimbldonu Rafaela Nadala 3:1. Tada je stigao do prvog trofeja na ovom turniru, a ujedno postao najbolji teniser na svetu. Tada sam prvi put vodi najboljeg tenisera na svetu, a u prethodnih devet godina samo su se Nadal i Rodžer Federer smenjivali sa trona", kazao je slovački trener dodajući da će posle odmora razmisliti šta će dalje raditi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke