Vavrinka kao najveća opomena Novaku pred finale Rolan Garosa, Zverev dodao još jednu

Autor: Darko Mitrović
subota 10.06.2023.
12:09
Izvor: Sportske.net

Nole je veliki favorit, ali neophodan je veliki oprez.

2023 Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©
2023 Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kada je Novak Đoković već u četvrtfinalu Rolan Garosa 2015. godine eliminisao ''kralja šljake'' Rafaela Nadala, svi su ga već videli sa peharom u rukama.

Ali, u polufinalu je morao da igra pet setova protiv Endija Mareja, da bi ga u finalu iznenadio Sten Vavrinka, iako je Đoković dobio prvi set tog finala. Švajcarac je slavio sa 3:1 i osvojio titulu, a Novak je na svoj prvi trofej na Rolan Garosu čekao još godinu dana, kada je u finalu bio bolji od Endija Mareja.

Taj poraz od Vavrinke je ujedno i velika opomena za Novaka pred sutrašnje finale protiv Kaspera Ruda iz Norveške, jer je posle pobede nad Karlosom Alkarazom, Đoković sada apsolutni favorit za titulu.

Istovremeno, Kasper Rud nikako nije igrač za potcenjivanje. Juče je sa lakoćom izašao na kraj sa Aleksandrom Zverevim, savladao ga je sa 3:0 u setovima u polufinalu i plasirao se u svoje drugo uzastopno finale na Rolan Garosu, a ukupno treće u karijeri, jer je prošle godine bio i finalista US opena.

Iako ni Zverev ne daje Rudu velike šanse protiv Đokovića, nemački teniser je posle jučerašnje eliminacije pohvalio igru Norvežanina, ali i podsetio na još jedan Novakov bolan poraz u finalu u kom su ga mnogi unapred ''proglasili za pobednika'', na US openu 2021. godine od Medvedeva.

''Ovo je idealan scenario za Kaspera. Jeste Novak jedan od najboljih na svetu, ali kada si na vratima istorije, raste pritisak. Setite se finala US opena 2021, protiv Medvedeva. Osećao je ogroman pritisak. I Novak je ljudsko biće, svi osećamo pritisak'', rekao je Zverev, ali i dodao da ''ne bi mnogo novca uložio na pobdu Ruda''.

''Da li je Novak favorit? Naravno, nema ni najmanje dileme. Zna kako se pobeđuje u ovakvim situacijama, ali i Kasper igra odličan tenis. Međutim, ako bih se kladio, mislim da ne bih mnogo novca stavio na Ruda. Da li ima šanse? Da, ima ih. Igra neverovatno i zaslužuje da bude u finalu'', zaključio je Zverev.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke