Vavrinka se predao: "Nemam šanse protiv Novaka!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 06.07.2023.
19:05
Izvor: Sportske.net

Švajcarac bez samopuzdanja ulazi u duel sa akutelnim šampionom.

Epa/AELTC/Florian Eisele
Epa/AELTC/Florian Eisele

Povezane vesti

U petak nas na Vimbldonu očekuje pravi teniski klasik. U reprizi dva grend slem finala sastaće se Novak Đoković i Sten Vavrinka.

Najuspešniji teniser svih vremena odigrao je čak 26 mečeva protiv Švajcarca i slavio 20 puta, ali je od njega poražen u oba grend slem finala, na Rolan Garosu 2015. i US openu godinu dana kasnije.

Ipak, Đoković u duel trećeg kola Vimbldona ulazi sa ulogom velikog favorita. Daleko je Vavrinka od prepoznatljive forme i trenutno je tek 88. teniser sveta.

Ni sam Švajcarac ne veuje da može da pobedi Novaka, što potvrđuje njegova izjava pre duela sa aktuelnim šampionom.

"Imam nula posto šansi da osvojim Vimbldon. To je moje mišljenje. Samo sam srećan što sam danas pobedio. Bio je dobar meč. Svakim narednim igram sve bolje i čast mi je što igram sa Novakom ovde. Nedostajalo mi je to u karijeri, da igram sa njim na Vimbldonu. Biće veoma teško. Nadam se da ću makar napraviti okršaj težim, ali ako pogledate rezultate u bliskoj prošlosti, nemam nikakvih šansi", jasan je Švajcarac.

Nije želeo da otkrije iskusni Vavrinka ko je po njegovom mišljenju najbolji teniser svih vremena, ali je kroz smeh još jednom istakao da će posle sutrašnjeg duela nastavak turnira gledati na malim ekranima.

"Stvarno vam je potreban odgovor? Nema odgovora na to. Nema potrebe da vam dajem odgovor. Mislim da Novak još igra. Rafa se još nije penzionisao, ali bitno je da samo uživamo. Volim tenis i kao navijač, da ga gledam. Sutra ću da igram i sigurno ću gledati ostatak turnir", uveren je u svoj poraz grend slem šampion.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke