Velika jabuka, slatka jabuka - Vreme je!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 12.09.2021.
10:00
Izvor: Sportske.net

Na pragu istorije.

Ilustracija; EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Ilustracija; EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković boriće se ove večeri (22.00 sati) za istoriju "belog sporta".

Posle trilera u susretu sa Aleksanderom Zverevom, Novaka čeka dvoboj protiv još jednog od igrača nove generacije tenisera, momka kojeg veoma dobro poznaje - Danila Medvedeva.

Biće to susret prvog i drugog igrača planete, duel koji i jednom i drugom znači sve. 

Đoković je imao mnogo teži put do učešća u ovogodišnjem finalu i proveo je šest sati više na terenima Flešing medouza. Redom su ispadali Helger Run, Tajlon Grikspur, Kei Nišikori, Mateo Beretini i konačno Aleks Zverev. Bio je to iscrpljujući put, a ono što je karakteristično za Novakovu borbu do finala jeste podatak da je na četiri poslednja meča gubio uvodni set. Zapravo, sa "nulom" je završio samo protiv Grikspura.

Samim tim, ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko se to dogodi i na početku večeri na stadionu "Artur Eš" koji je centralna figura velikog kompleksa prelepog parka u Kvinsu.

"Divim se njegovim rezultatima i vrlo poštujem ono što je uradio. On ima veoma nekarakteristične udarce sa osnovne linije. Deluje kao da možda nije u balansu, ali retko greši. Ono što njega izdvaja od drugih je teniska inteligencija koju poseduje i mogućnost da se izvadi iz teških situacija. On ima jedan od najboljih servisa na svetu, koji mu daje brojne ’besplatne’ i lake poene. Znam njegovu igru veoma dobro, fantastično sam igrao protiv njega u finalu AO i analiziraću taj duel. Pokušaću da sve uradim dobro kao što mi je pošlo za rukom u Melburnu", rekao je Novak nakon meča sa Zverevom.

Novak je izgubio pet mečeva ove sezone na ATP turu, osvojio četiri titule, ali je bilo jasno da su mu meta "broj jedan" bili grend slemovi, uz Olimpijske igre. Zlata u Tokiju se nije domogao, ali ne želi da se tako nešto dogodi i ove večeri kada je u pitanju US open. 

Najbolji svetski teniser može postati prvi igrač još od 1969. godine i Roda Lejvera koji će objediniti sve kalendarske grend slemove. Takođe, po broju grend slem titula može da se odvoji u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera i ima jedan više spram dva najveća rivala.

Vreme je za istoriju. Vreme je da se ućutkaju svi kritičari. Vreme je za epitet najboljeg ikada. Vreme je da čitav svet ustane i kliče jedno ime. Vreme je da dobiješ poštovanje koje si odavno zaradio. Vreme je da zagrizeš tu veliku jabuku i da ona, poput jednom genijalcu nekada davno, promeni istoriju, ali tenisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke