Veliki dan za Đokovića, a "ludilo" tek sledi

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 01.03.2021.
08:40
Izvor: Sportske.net

Za sedam dana pada Federer.

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeto je 310. nedelju na čelu ATP liste čime je izjednačio rekord Rodžera Federera.

Osmi dan nakon trijumfa nad Australijan openu Đoković je ostvario drugo veliko dostignuće ove sezone, a obaranje rekorda uslediće već za sedam dana.

Đoković će 8. marta i zvanično postati teniser sa najvećim brojem nedelja na prvom mestu, što će svakako biti jedna od stvari koja će obeležiti ovu godinu.

Podsetimo, Novak je na leto 2011. godine (jedne od najboljih u njegovoj karijeri) zaseo na prvo mesto provevši naredne 122 nedelje na ovoj poziciji.

To mu je bio najduži niz, a sledeće što cilja osim broja trofeja na Grend slem turnirima (trenutno je na svega dve manje od dvojice najvećih rivala) je broj uzastopnih nedelja na prvom mestu.

Federer je i u ovom segmenutu neprikosnoven pošto je vezao zapanjujućih 237 nedelja.

Đoković nakon osvajanja Otvorenog prvenstva Australije odmara najmanje od kraja meseca kada ga očekuje masters u Majamiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Carlo
Monday, 01.03.2021
14:10

Xaxaxax a koga briga ima li vise ili manje uzastopnih nedjelja kad ih ima najvise. Sta je sledece ? Da li je imao vise as poena ili jacih servisa. Ne zamlacujte se glupostima. Covjek je prvi, ostace jos neko vrijeme ali definitivno ce da ganja gs titule, sto je i rekao. Kakve uzastopne nedjelje i budalastine