Veliki intervju Karlosa Alkaraza: "Đoković najbolji po brojkama, ali GOAT priča to prevazilazi!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 21.02.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Španac govorio na mnogobrojne teme, ali nije želeo da prizna da je Novak najbolji ikada.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Drugi teniser sveta Španac Karlos Alkaraz sinoć je zbog povrede skočnog zgloba predao meč Tijagu Monteiru i ispao sa turnira u Rio de Žaneiru, tako nastavio niz nešto slabijih rezultata u ovoj godini.

Alkaraz je pre odlaska u Rio dao opširan intervju za uglednu "Marku", a nama najzanimljivije pitanje tiče se njegovog mišljenja o tome kom je najbolji teniser svih vremena. I dok je njegov sunarodnik Rafael Nadal priznao da je to Novak Đoković, Alkaraz nije želeo da učini isto.

"Svako ima svoje viđenje stvari. Za neke je Đoković najbolji, za druge Rafa, za treće Federer. Rafa je rekao da je Đoković najbolji po brojkama, tako i ja mislim. Po brojkama, Đoković je najbolji u istoriji, u to nema sumnje. Verujem da je priča o tome ko je najbolji nešto što prevazilazi brojke. Sva trojica su tu i za mene su sva trojica velikani"smatra Alkaraz, koji bi voleo da nadmaši Novakovih 24 grend slem titula, ali je i sam svestan da je to previše za njega.

"Imati 24 grend slem titule je preveliko očekivanje. To je nešto štro tražim, ko ne bi želeo to, čak i više, ali to je preveliko razmišljanje"jasan je Španac.

Nije na prepoznatljivom nivou Alkaraz u 2024. godini.

"Mislim da nisam daleko, ali moram još da radim kako bih dostigao nivo koji sam pokazao u više navrata, kako u tenisu, tako i u samopouzdanju, znanju da se snađem u određenim situacijama. Sezona je veoma duga, ne obraćam pažnju na to. Želim titule, želim dobar rezultat na svakom turniru na kojem igram. Trudim se da ne budem pod pritiskom toliko. Morate da učite iz svakog poraza", kaže Alkaraz.

Doživeo je Španac nekoliko teških poraza u poslednje vreme, a posebno ga boli onja od Đokovića u polufinalu Završnog mastersa, zbog kojeg je i plakao.

"Bilo je mečeva i poraza koji su me pogodili, poput onih od Zvereva i Đokovića na ATP finalu, od Đarija u Buenos Ajresu. Nisam siguran posle kojeg sam zaplakao, ali rekao bih da je to bilo posle poraza od Đokovića u polufinalu Torina", prisetio se Alkaraz, čija je inspiracija Endi Marej dvostruki olimpijski šampion, što želi da postane i on.

"Marej me inspiriše jer je osvojio dva olimpijska zlata. Nadam se da ću i ja to uraditi",otkrio je Alkaraz, koji je na istetovirao datume kada je osvojio Vimbldon i US open, a isto bi uradio i u slučaju podizanja trofeja na preostala dva grend slema i zlata na Olimpijskim igrama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke