Harmoni za Sereninu "disharmoniju" na Vimbldonu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.06.2022.
23:49
Izvor: Sportske.net

Neverovatan meč i pobeda Francuskinje.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Francuskinja Harmoni Tan savladala je sedmostruku šampionku Vimbldona Serenu Vilijams sa 2:1, po setovima 7:5, 1:6, 7:6(7), nakon tri časa i 14 minuta igre i plasirala se u narednu rundu grend slema.

Spektakularan meč gledali smo na Centralnom terenu Vimbldona. Serena se vratila na veliku scenu posle duge pauze i problema sa povredama. Odigrala je velika šampionka dobro večeras, ali je debitantkinja Tan bila bolja i slavila protiv 40-godišnje Amerikanke.

Počela je Tan sjajno, oduzela Vilijamsovoj servis u prvom gemu i potvrdila brejk u narednom, ali se Serena ekspresno vratila i odgovorila sa četiri vezana gema. Nastavio se "rolerkoster" u prvom setu, Tan je veza naredna dva gema i izjednačila, da bi do odlučujećeg brejka došla pri rezultatu 5:5 i u narednom gemu potvrdila dobitak prvog seta.

U drugom gemu drugog seta videli smo jedan od najdužih gemova u istoriji Vimbldona, trajao je više od 19 minuta. Vilijams je iskoristila sedmu brejk loptu i povela sa 2:0. Na krilima dobijenog maratonskog gema, Serena je ubrzo stigla do ubedljivih 5:0 i izjednačila rezultat u setovima.

Epska drama i mnogo emocija viđeno je u trećem setu. Serena je igrala kao da joj je ovo poslednji meč u karijeri, proslavljala osvojene poene kao da se igra veliko finale, ali Francuskinja nije bila impresionirana velikom rivalkom.

Vilijams je servirala za pobedu pri rezultatu 5:4, nakon što je oduzela servis Tanovoj, ali je debitantkinja na Vimbldonu uspela da vrati brejk i ostane "u životu"

Imala je Tan meč loptu na Serenin servis kod rezultata 6:5 za Vilijams, ali je Amerikanka osvojila poen, a zatim i gem, tako je meč rešen u super taj-brejku koji se igra do 10 poena.

Vodila je Vilijams sa 4:0 na startu odlučujućeg gema, a onda je Tan, inače 115. igračica sveta, vezala narednih pet peona i povela. Ključan poen odigrao se kod rezultata 7:6 za Tan u super taj-brejku, tada je Francuskinja oduzela servis Vilijamsovoj, došla do mini brejka koji je sačuvala do kraja za najveću pobedu u karijeri.

Protivnica Harmoni Tan u drugoj rundi Vimbldona biće Špankinja Sara Sorbies Tormo koja je ranije danas savladala Amerikanku Kristinu MekHel.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke