Veliko srce srpskih teniserki, tako se igra za reprezentaciju!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.04.2024.
00:00
Izvor: Sportske.net

Tri pobede u tri dana i ostvaren cilj.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Bilo je razočaravajućih rezultata u prethodnim godinama, ali ovih dana su nas naše teniserke prilično obradovale. One su savladale selekcije Norveške, Grčke i Švedske i izborile plasman u plej-of za Svetsku grupu Bili Džin King Kupa, koji će se igrati u novembru.

Danas je protiv Šveđanki i umor postao važan faktor, ali su naše teniserke izvukle poslednje atome snage da dobiju još jedan meč i da ostvare postavljeni cilj u ovoj grupi Evroafričke zone.

''Danas je bio jako psihološki zahtevan meč za mene. Već sam osećala umor posle dva uzastopna meča prethodna dva dana, izašla sam na nekih 50 odsto fizičke spremnosti i bila jako nervozna. Prvi set je išao glatko, a u drugom sam zbog umora i nervoze skratila lopte, nisam igrala tako agresivno, što je Šveđanka iskoristila i napala. Bukvalno sam na borbu i na srce izvukla taj-brejk. Toliko sam želela da donesem taj bod, da nas dovedem bliže plej-ofu. Malo sam i pregorela zbog toga, ali mi je drago da sam sačuvala barem malo hladnu glavu da završim meč na pravi način'', izjavila je Aleksandra Krunić.
 
Mia Ristić je dobila drugi singl meč protiv Šveđanki i rešila pitanje pobednika.
 
''Bilo je teško danas. Bitno je da smo pobedile i da smo prošle dalje. Igramo u plej-ofu u novembru! Imala sam danas 6:3 i 5:1 i upala sam u frku. Kada je izjednačila na 5:5, rekla sam sebi, Mia, potrebno ti je još samo osam poena i naravno, pobedila sam. Najbitnije je da smo svi bili pozitivni, bodrili jedni druge kada nije išlo i idemo dalje. Da pobeđujemo još dva dana, koliko nam je preostalo u ovom delu takmičenja'', izjavila je Mia Ristić. 
 
U dublu su na kraju nastupile Nina Stojanović i Lola Radivojević protiv švedske kombinacije Lea Nilson - Neli Taraba Valberg i brzo su završile prvi set - 6:1. U drugom su se opustile, ali i stigle veliku prednost rivala za konačnih 7:5 i trijumf nas Švedskom od 3:0 u pobedama. 
 
Da ponovimo, Srbija se plasirala u novembarski plej-of i u naredna dva dana razigravaće sa pobednicima grupa A i B, Austrijom i Holandijom za konačan plasman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke