Vemić iznenađen sastavom Kanade: "Nismo ovo očekivali..."

Autor: Ivan Cvetković
utorak 06.04.2021.
18:29
Izvor: Sportske.net, Beta

Meč Srbije i Kanade, u plej-ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe 2022. godine Bili Džin King Kupa, igraće se 16. i 17. aprila u hali "Sportskog centra Ibar" u Kraljevu.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com©

Povezane vesti

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dušan Vemić rekao je danas da ga je iznenadio sastav Kanade koji će se suprotstaviti njegovom timu u Kraljevu, ali i istakao da veruje u devojke i pobedu.

"Oslabljena Kanada nam stiže, a mi smo očekivali njihov najjači tim, jer ovo kolo takmičenja je jako važno, daje timu šansu da se plasira u Svetsku grupu kojoj svi težimo, a sa druge strane onaj ko izgubi pada ponovo u zonsko takmičenje koje je jako naporno, iscrpljujuće i sa kojim niko nije srećan", rekao je Vemić, preneo je Teniski savez Srbije.

Meč Srbije i Kanade, u plej-ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe 2022. godine Bili Džin King Kupa, igraće se 16. i 17. aprila u hali "Sportskog centra Ibar" u Kraljevu.

Za Srbiju će igrati Nina Stojanović (85. igračica WTA liste i 57. u dublu), Olga Danilović (158), Aleksandra Krunić (221), Ivana Jorović (237) i 16-godišnja Lola Radivojević, koja je na 59. mestu ITF liste.

Za Kanadu će igrati, Lejla Fernandez (72. igračica sveta), Rebeka Marino (223), Šeron Fičman (54. na WTA listi dubla), Kerol Žao (426. igračica sveta).

"Iznenadjen sam izborom tima sa kojim Kanada stiže u Kraljevo. Sigurno je da su planirali da nosilac bitke protiv nas bude njihova najbolja teniserka Andresku, šesta igračica sveta, ali dogodilo se da je ona u finalu mastersa u Majamiju pre nekoliko dana doživela povredu i predala meč u drugom setu, što je desetkovalo redove našeg protivnika", rekao je Vemić.

"Nema ni Oženi Bušar koja je takodje bila u najboljih 10 igračica i u poslednjih pola godine se vraća i napreduje, beleži dobre rezultate i uvek je nezgodan protivnik", dodao je on.

Vemić je rekao i da ovogodišnje Olimpijske igre donose prevagu da se najbolje igračice odazovu pozivu selektora.

Prvog dana takmičenja (16. april) igraju se dva singl meča (prvi počinje u 14.00), drugog dana takmičenja (17. april) igraju se dva singl meča i dubl susret, prvi singl počinje u 11.00, zatim sledi drugi singl, nakon kojeg je na programu i dubl meč.

"U dva dana imamo pet mečeva, što je jako zahtevna struktura, ja se nadam i verujem da će naše devojke pokazati formu i timski duh, da će jedne od drugih izvući maksimum i ceo stručni štab će im pomoći da one to i učine. Verujem da će naše devojke pružiti maksimum i dati šansu sebi i našoj reprezentaciji da pobedimo", ocenio je Vemić.

On je dodao i da će se meč igrati bez publike, kao i da se sva teniska takmičenja od avgusta prošle godine igraju u sličnim uslovima.

Govoreći o Kanadi, selektor Srbije je rekao da je najneiskusnija 18-godišnja Fernandez ujedno i najbolja njihova igračica, koja je u martu ove godine osvojila turnir u meksičkom Montereju.

"Tu je i veteranka Marino koja se sada vraća tenisu i koja je uvek nezgodna zbog stila igre, Karol Žao nije igrala previše turnira u poslednjih 18 meseci, Fičman je specijalista dubla, umela je ranije dosta dobro da igra i singl, sve u svemu biće zanimljivo", rekao je on.

Vemić je dodao i da se nada da će narednih deset dana do meča biti dovoljno vremena za pripremu, kao i da će najbolja igra biti dovoljna za pobedu.

Pobednik meča u Kraljevu obezbediće plasman u kvalifikacije 2022. u kojima će se boriti za ulazak na završni turnir Bili Džin King Kupa (bivšeg Fed kup takmičenja) gde će se za šampionski trofej boriti 12 najboljih selekcija sveta.

Poslednji put Srbija i Kanada igrale su 2014. godine u Montrealu, kada je do pobede stigao domaćin rezultatom 3:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke