Verovali ili ne, Ana Ivanović opet na terenu

Autor: Filip Rodic
četvrtak 19.09.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Učestvuje na egzibiciji.

EPA/MARIJUAN MURAT
EPA/MARIJUAN MURAT

Povezane vesti

Legendarna srpska teniserka Ana Ivanović odlučila je da se ponovo vrati na teniski teren i od 17. do 20. oktobra učestvovaće na egzibicionom turniru u Luksemburgu sa još desetak proslavljenih teniserki sveta. Uskoro će biti poznat format ženskog turnira i ko će protiv koga igrati.

Nekadašnja prva teniserka sveta i Srbije Ana Ivanović posle osam godina odsustvovanja sa teniskih terena odlučila je da prihvati ovogodišnji poziv organizatora egzibicionog turnira u Luksemburgu i vrati se belom sportu.

Pored Ivanovićeve, na turniru učestvovaće legende kao što su Martina Hingis, Flavija Peneta, Dominika Cibulkova, Andrea Petković, Kristen Flipkens, Magdalena Ribarikova i Laura Robson, a uskoro će se znati i raspored mečeva.

Proslavljena srpska teniserka poslednji profesionalni meč odigrala je na Ju-Es openu protiv Denise Alertove, kada je poražena sa 2-0.

U vrlo bogatoj karijeri Ana Ivanović je osvojila 15 titula, od čega je najveći uspeh pehar Rolan Garosa iz 2008. godine kada je savladala Dinaru Safinu u finalu.

Igrala je i u finalu Australijan opena i polufinalu Vimbldona, a jedno vreme je bila i prva teniserka sveta na WTA listi.

Da završava aktivnu igračku karijeru saopštila je krajem decembra 2016. godine, a tim povodom joj je na Rolan Garosu 2017. upriličena i svečana ceremonija.

Od tada se posvetila privatnom životu i u braku je sa bivšim nemačkim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom sa kojim ima troje dece.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke