Verovali, ili ne, uspeli su da naprave listu na kojoj su Rafa i Rodžer ispred Novaka

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.01.2023.
18:24
Izvor: Sportske.net

Nole, znaš šta ti je činiti.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Novak Đoković je osvajanjem najnovije titule na Australijan openu po svim relevantnim parametrima najbolji teniser svih vremena, ali i dalje ima onih kojima je to teško da prihvate.

Tako je, na primer Rafaelov stric Toni Nadal izjavio da ''Novak nikada neće biti voljen kao Rodžer i Rafa'', samo ne znamo kada je uspostavljena ta vrsta ''takmičenja'' i zašto je uopšte bitna.

Da se podsetimo, Novak Đoković je dodatno popravio svoj rekord po broju trofeja na Australijan openu, sada ih ima 10, a po ukupnom broju grend slem trofeja se izjednačio sa Nadalom na vrhu večne liste - obojica imaju po 22, ali Novak ima više titula na mastersima, pritom je bolji u međusobnim duelima i sa Nadalom, i sa Federerom.

A za utehu onima koji se sa tim ne mire, na Tviter nalogu ''Relevant Tennis'' se pojavila lista igrača koji su osvajali najviše titula na istom turniru.

Na toj listi prvi je Rafael Nadal koji je 14 puta osvajao Rolan Garos, a isti igrač drži i drugo i treće mesto sa 12 titula u Barseloni i 11 u Monaku.

Ono što je posebno zanimljivo, to je da su Rodžera Federera stavili ispred Novaka, iako naš teniser ima 10 grend slem trofeja u Melburnu, a Švajcarac je osvajao 10 titula na znatno slabijim turnirima u Haleu i Bazelu. Takođe, i Nadala su još jednom prikazali ispred Đokovića, jer je valjda Rafinih 10 titula u Rimu vrednije od 10 Novakovih na Australijan openu.

Ali, kad već žele da izazivaju Novaka, ne sumnjamo da će najbolji teniser sveta pokušati da još četiri-pet puta osvoji Australijan open, pa i da na ovoj listi izbije na vrh.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke