Viktor Troicki završio karijeru, Novak mu uputio oproštajnu poruku

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 24.06.2021.
19:55
Izvor: Sportske.net

Jedna titula se izdvaja.

© 2010 Pedja Milosavljevic
© 2010 Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Srpski teniser Viktor Troicki okončao je profesionalnu karijeru u 35. godini.

Jučerašnjim porazom od Brendona Nakašime u kvalifikacijama za Vimbldon, Troicki je stavio tačku na dugu karijeru u kojoj je podigao tri trofeja na ATP turu. U pitanju su Moskva 2010. i Sidnej 2015. i 2016. godine. Najbolji renking imao je 2011. godine kada je bio 12 igrač sveta.

Definitivno najveću titulu koju je osvojio, podigao je u majici sa državnim grbom. U pitanju je Dejvis kup 2010. godine.

Povodom završetka Viktorove karijere, oglasio se i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji uverava da će njegov rad doprineti u razvitku novih naraštaja koji dolaze.

"Moj drug. Saborac. Bitan deo mog odrastanja i istorije na teniskoj sceni. Zajedno smo podigli najveći timski pehar. Zajedno slavili pobede i tugovali zbog teških poraza. Oboje roditelji, oboje u tim godinama kada se otvaraju nova poglavlja. Kraj sjajne karijere, ali i veliki početak umnožavanja tog dragocenog igračkog iskustva kroz selektorsku ulogu, kroz prenošenje znanja novom šampionima… Hvala, Ćivša! Srećno",  poručio je Đoković.

Troicki od prošle godine obavlja funkciju selektora Teniske reprezentacije Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke