Vilander: "Nadalov potez je razočarao Novaka"

Autor: Filip Rodic
petak 26.05.2023.
13:15
Izvor: Sportske.net

Bivši teniski as, sada analitičar Mats Vilander tvrdi da Nadalov izostanak sa Rolan Garosa unosi velike probleme u diskusijama ko je "GOAT" tenisa.

EPA-EFE/ATIENZA
EPA-EFE/ATIENZA

Povezane vesti

Ovogodišnji Rolan Garos je trebalo da bude okršaj za najtrofejnijeg tenisera svih vremena. Novi epski duel Nadala i Đokovića, ali je povlačenje Španca sve pokvarilo.

"Mislim da smo svi razočarani na neki način, možda više od svega što ne znaš gde će Rafa moći daigra. A za Novaka Đokovića mislim da je verovatno igrač koji se najviše razočara od svih učesnika turniru, jer bi sigurno bi želeo da osvoji svoje 23. trofej, treće Otvoreno prvenstvo Francuske, tako što bi usput pobedio Rafu Nadala“, rekao je Vilander za "Eurosport".

U poslednje dve godine nije bilo mnogo grend slemova na kojima su učestvovali i Đoković i Nadal. Vilander je razočaran jer je to poslednje što je tenisu potrebno kada se Đoković i Nadal bore za rekord svih vremena na Grend slem turnirima.

"Teniska sadašnjosti je tako velika, u smislu istorije igre i istorije najvećeg ikada. I kada ne dobijemo Novaka zbog situacije sa vakcinom protiv Kovida, a sada ne dobijemo Rafu zbog povrede, trka je pomalo čudna u mom umu. Mislim, uvek sam to govorio. Nadam se po mnogo čemu da će Rafa i Novak završiti na istom broju grend slemova, a onda će se Rodžer Federer pominjati u istoj rečenici kao i inače najveći ikada", rekao je Vilander. 

Ostaje da se vidi da li Đoković može da osvoji svoj treća titula na Otvorenom prvenstvu Francuske u Nadalovom odsustvu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke