Vilanderov savet Novaku pred finale, evo šta treba da izbegava!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.06.2021.
13:54
Izvor: Sportske.net

Ne sumnjamo da Nole to zna mnogo bolje od njega.

EPA-EFE/ATIENZA
EPA-EFE/ATIENZA

Povezane vesti

U 15 časova počinje finale Rolan Garosa u kom će se za titulu boriti Novak Đoković i Stefanos Cicipas i svi nestrpljivo čekamo njihov izlazak na teren.

A dok čekamo, prilika je da pogledamo šta Mats Vilander očekuje od ovog meča. Nekadašnji švedski teniser, a sada stručni komentator na ''Eurosportu'' uoči finala je objavio kolumnu za francuski ''L'Ekip'', gde je između ostalog uputio i jedan savet Đokoviću - da izbegava Cicipasov forhend, baš kao što je to činio u polufinalu protiv Nadala.

''Veoma sam impresioniran duhom, strategijom i iznad svega 'glađu' za pobedom Novaka Đokovića protiv Rafaela Nadala. I dalje izgleda sveže i da je gladan titula. Izgleda kao da je pet godina mlađi!

U svakom slučaju, ne deluje kao da je već osvojio 18 Gren Slem trofeja. U finalu će se susresti sa dešnjakom i konačno nekikm ko nije levak, ali to neće umanjiti njegovo problem. Moraće samo da promeni strane. U pitanju je pravac njegovih udaraca koji će se promeniti. Međutim, u smislu snage i moći, biće to slično i sa njegove strane.

Morao je da izbegava forhend Nadala, morao bi da izbegava i Cicipasov. U drugom setu u petak, igrao je 75 odsto udaraca na Nadalov bekhend i preuzeo je kontrolu igre. Tako da mislim da će u suočavanju sa Cicipasom, insistirati na bekhendu'', piše Vilander.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke