Vilanderovo ključno pitanje: ''Kako smo došli dotle?''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.01.2022.
00:05
Izvor: Sportske.net

Može li Nole da bude onaj pravi i ako mu bude usvojena žalba?

EPA-EFE/ATIENZA
EPA-EFE/ATIENZA

Povezane vesti

Nekadašnji teniski šampion, a sada dugogodišnji komentator ''Eurosporta'' Mats Vilander ponovo je prokomentarisao situaciju u kojoj se već četiri dana nalazi prvi teniser sveta Novak Đoković.

On je sada već sumnjičav po pitanju Novakovih mogućnosti na Australijan openu, ukoliko bi mu posle svega bude dozvoljeno da nastupi.

''Izgleda veoma nezgodno... Veoma je teško biti u karantinu nekoliko dana pred Gren Slem. Nisam siguran da li će ovaj slučaj da predstavlja neku vrstu presedana. Ovo je splet nesrećnih okolnosti.

Svi u tenisu podržavaju ideju da bi Novaku nekako trebalo dozvoliti da igra. U isto vreme postoje pravila i propisi za obične Australijance. Bilo je slučajeva kad neki od njih nisu mogli da se vrate kućama. Sve je sada na nadležnim organima'', objašnjava Vilander u razgovoru za ''tennis365''.

Ali, pitanje na koje Vilander traži jasan odgovor od nadležnih je šta je, zapravo, to famozno ''medicinsko izuzeće''?

''Moramo da znamo čemu služi medicinsko izuzeće. Jeste privatna stvar, ali bi to mnogo olkašalo razumevanje situacije. Kako je došlo do toga da Đoković stoji ispred carinika i ovaj mu brani ulazak? Kako je došlo dotle? Zvuči kao da je Đoković mislio da je sve u redu. Odjednom nije'', kaže Vilander.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke