Slavi Australija, Barti uzela Vimbldon!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 10.07.2021.
17:03
Izvor: Sportske.net

Nova titula za Ešli Barti, i to ona najvrednija!

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

U duelu najbolje teniserke sveta i 13. na svetu, Ešli Barti je u finalu Vimbldona savladala Karolinu Pliškovu sa 6:3, 6:7 (4) i 6:3. 

Neverovatno kako je australijska teniserka krenula u ovaj meč. 

Praktično je samo ona postojala na terenu, Barti je vezala 14 poena na samom startu, povela sa 4:0 i već tada privela set kraju. Pliškova se oporavila od početnog šoka, ali je uspela samo da osvoji dva gema. 

U drugom setu drugačija Pliškova, nastavila je u stilu u kom je završila prvi set, i iako je izgubila jedan gem na svoj servis, uspela je da iskoristi jedinu brejk šansu i da u šestom gemu izjednači na 3:3. 

Ključni gem je bio 11. u drugom setu, Pliškova je imala 40:0, ali je Barti uspela neverovatnom odbranom da izbori brejk loptu, na kraju je Pliškova vezala par neiznuđenih grešaka, dovoljno da Australijanka servira za vimbldonsku titulu. 

Pliškova je uspela da uvede set u taj-brejk, a tamo Barti nije imala živaca, Čehinja je odigrala fenomenalno, imala je u jednom poenu dosta sreće kada je loptica udarila i vrh mreže i završila na protivničkoj polovini terena što joj je bilo dovoljno za 5:2. Kasnije je uspela da održi prednost, pa se ušlo u treći set. 

Barti nije dozvolila iznenađenje, vratila je samopouzdanje, povela sa 4:1 u odlučujućem setu, izdržala sve pritiske Čehinje i na kraju je zasluženo stigla do svog prvog Vimbldona u karijeri i do svog drugog gren slema nakon što je osvojila 2019. godine Rolan Garos. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke