Vimbldon - Alkaraz rutinski, Medvedev se namučio

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.07.2024.
18:29
Izvor: Sportske.net

Favoriti ipak opravdali očekivanja.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Treći teniser sveta i aktuelni šampion Vimbldona Karlos Alkaraz plasirao se danas u treće kolo najprestižnijeg grend slem turnira.

On je ostvario još jednu pobedu bez izgubljenog seta, ovoga puta protiv australijskog predstavnika Aleksandra Vukića, 69. na ATP listi.

Španac je ovaj meč dobio sa 3:0, po setovima 7:6 (7:5), 6:2 i 6:2, posle jednog sata i 51 minut borbe.

Vukić se odlično predstavio u prvom setu, tačnije u završnici ovog seta kada je od 2:5 stigao do vođstva od 6:5 i došao je u situaciju da servira za osvajanje seta. Ali, nije uspeo da dobije taj gem i ta propuštena prilika ga je skupo koštala. Alkaraz je izborio taj-brejk i zatim ipak uspeo da dobije prvi set.

Posle toga sve je bilo lakše za favorizovanog Španca koji je u naredna dva seta prepustio ukupno četiri gema rivalu.

U trećem kolu Alkaraz će imati znatno jačeg protivnika, na megdan mu dolazi Amerikanac Frensis Tijafo, koji je u drugom kolu sa maksimalnih 3:0 eliminisao Hrvata Bornu Ćorića.

Znatno teži posao je imao Danil Medvedev, koji je sa 3:1 uspeo da savlada Francuza Aleksandrea Milera, po setovima 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 6:4 i 7:5.

Ovaj meč je trajao tri i po sata, a Miler ga je učinio zanimljivijim osvajanjem prvog seta u taj-brejku. Bio je blizu da isto učini i u drugom, kada je poveo sa 3:0 u taj-brejku, ali je ovog puta Medvedev uspeo na vreme da se trgne i stigne do izjednačenja u setovima.

Nije se Miler predavao ni kada je u trećem setu gubio sa 3:0, uspeo je da izjednači na 4:4, ali zatim je Medvedev napravio još jedan brejk i to je bilo presudno u ovom setu.

U četvrtom setu se vodila ravnopravna borba sve do poslednjeg gema, kada je Medvedev uspeo da napravi brejk, a Miler više nije imao priliku da uzvrati.

U trećem kolu ruski teniser će se sastati sa boljim iz duela Kineza Žanga i Nemca Štrufa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke