Vimbldon - Alkaraz zelen za grend slem, Siner čeka Novaka!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 03.07.2022.
20:40
Izvor: Sportske.net

Sledeći će na teren srpski as.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u četvrtfinale Vimbldona nakon pobede protiv Karlosa Alkaraza od 3:1, po setovima 6:1, 6:4, (8)6:7, 6: . Meč je trajao tri sata i  minuta.

Siner je odigrao sjajan meč, iako je izgubio set nije dozvolio najvećem svetskom talentu da mu oduzme servis i potpuno zasluženo ušao među osam najboljih. 

Počeo je Italijan sjajno, napravio brejk u četvrtom gemu i poveo sa 3:1, nakon toga je još jednom oduzeo servis sedmom na svetu, Alkarazu, i ostavio ga na "jedinici" u prvom setu.

Alkaraz je loše servirao danas, već na startu drugog seta dozvolio je 13. na svetu, Sineru, da dođe do trećeg uzastopnog brejka i stekne prednost. Do kraja seta Italijan je bio sjajan u svojim servis gemovima, nije dozvolio Alkarazu ni brejk loptu i samouvereno stigao do velike prednosti.

Mogao je Siner do brejka i na startu trećeg seta, ali je Alkaraz uspeo da spasi tri brejk lopte i tako po prvi put povede u nekom od setova. Do kraja seta obojica su dobro servirala, pa je pobednika odlučivao taj-brejk. U njemu je Alkaraz imao prednost od 6:3, ali je Siner vezao četiri poena i došao do prve meč lopte, nedugo zatim i do druge, ali ih je obe spasio Alkaraz, preokrenuo i osvojio set.

Činilo se tada da Alkaraz može do preokreta. Bio je u naletu i došao do dve brejk lopte na startu četvrtog seta, ali je Siner sačuvao mirnoću i odbranio svoj servis. Nakon toga sve se promenilo, mladi Španac izgubio je fokus, a Siner ponovo zaigrao sjajno.

To mu se isplatilo već u četvrtom gemu, kada je napravio brejk i poveo sa 3:1. U narednom gemu Alkaraz je pripretio, imao čak tri brejk lopte, ali je 21-godišnji Italijan još jednom bio najbolji u kritičnoj situaciji, osujetio nalet Španca i sebi otvorio put do pobede.

Mogao je Siner sve da reši već na servis Alkaraza, pri rezultatu 5:2, imao je tri meč lopte, ali je 19-godišnjak uspeo da osujeti rivala, osvoji gem i tako ostane u meču. Stigao je Alkaraz i do brejk lopt u narednom gemu, ipak Siner nije poklekao i tako obezbedio plasman u četvrtfinale.

Protivnik Janika Sinera u narednoj rundi biće pobednik meča Novak Đoković - Tim van Rajthoven koji će uskoro početi na centralnom terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke