Vimbldon - Jedan od najvećih favorita zaražen koronavirusom, odustao od turnira!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.06.2022.
12:49
Izvor: Sportske.net

Još jedan teniser se povukao sa turnira, razlog je isti.

EPA-EFE/Peter Nicholls
EPA-EFE/Peter Nicholls

Povezane vesti

Izgledalo je da su problemi sa koronavirusom stvar prošlosti, ali ponovo se dešavaju stvari kojima smo svedočili u poslednje dve i po godine.

Pre nekoliko dana vaterpolo reprezentacija Kanade je morala da se povuče sa Svetskog prvenstva u Mađarskoj, jer je posle prvog kola imala petoricu zaraženih igrača, a sada se slične stvari dešavaju i na teniskom Grend slem turniru u Vimbldonu.

Juče je hrvatski teniser Marin Čilić potvrdio da se povlači sa turnira zbog koronavirusa, a danas je to učinio i prošlogodišnji finalista i jedan od najvećih favorita za titulu, Italijan Mateo Beretini.

"Slomljenog srca objavljujem da se povlačim sa Vimbldona zbog pozitivnog rezultata testa na COVID-19. Imao sam simptome gripa i bio sam u izolaciji poslednjih nekoliko dana. Iako simptomi nisu bili ozbiljni, smatrao sam da je važno da se jutros ponovo testiram kako bih zaštitio zdravlje i sigurnost mojih kolega takmičara i svih ostalih koji su uključeni u turnir. Nema reči kojima bih opisao krajnje razočaranje koje osećam. San je gotov za ovu godinu, ali ću se vratiti još jači. Hvala vam na podršci", napisao je Beretini.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke