Vimbldon - Kirjos se "uozbiljio", otvoren mu put do Nadala!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 04.07.2022.
17:55
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo Nikov turnir?

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Australijanac Nik Kirjos savladao je Amerikanca Brendona Nakašimu sa 3:2, po setovima 4:6, 6:4, 7:6(2), 3:6, 6:2, nakon tri sata i sedam minuta igre i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

Australijanac je na Centralnom terenu delovao ozbiljnije nego inače, fokus mu nije lutao, pa se čini da bi ovo mogao da bude Kirjosov grend slem karijere, iako ga je mladi 20-godišnji Amerikanac ozbiljno namučio.

U prvom setu severi su bez problema osvjaali gemove, sve do rezultata 5:4. Tada je Kirjosu popustila koncentracija, Nakašima je stigao do tri brejk i set lopte, iskoristio drugu i poveo.

Kirjos je do prvog brejka na meču došao u trećem gemu drugog seta poveo sa 2:1 i sačuvao prednost za izjendačenje u setovima.

Treći set bio je u potpunosti izjednačen, bez brejk šansi. Pobednika je odlučio taj-brejk u kojem je 40. igrač sveta Kirjos odigrao maestralno i došao na set od četvrtfinala.

Sa Kirjosom ništa nije jednostavno, tako je bilo i ovoga puta. Australijanac je izgubio servis u sedmom gemu četvrtog seta, pa još jednom u narednom servis gemu, tako je Nakašima, 56. na svetu izjednačio na 2:2 u setovima.

Očekivali smo dramu u petom, odulučujućem setu, ali je nismo dobili. Kirjos je atipično za njega pokazao izuzetnu smirenost u presudnim momentima. Došao je do duplog brejka na startu petog seta, poveo sa velikih 4:1 i rutinski priveo meč kraju.

Protivnik Niku Kirjosu u četvrtfinalu Vimbldona biće čileanska senzacija Kristijan Garin, koji je ranije danas posle velike drame i prekoreta sa 3:2, po setovima 2:6, 5:7, 7:6(3), 6:4, 7:6(6).

U ovoj polovini žreba je i Rafael Nadal koji kasnije večeras igra protiv Holanđanina Botika van de Zandšlupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke