Vimbldon - Pobede Nišikorija, Beretinija, Korne, Pavljučenkova...

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 30.06.2021.
15:39
Izvor: Sportske.net

Evo nekih rezultata sa Vimbldona.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Francuska teniserka Aliz Korne plasirala se u drugo kolo Vimbldona pošto je danas u Londonu savladala sedmu teniserku sveta Bjanku Andresku sa 6:2, 6:1.

Korne, 58. igračica sveta je do pobede nad Kanadjankom došla za sat i 23 minuta igre.

Francuskinja je u celom meču napravila pet brejkova, neizgubivši nijedan svoj servis gem.

U drugom kolu igraće protiv bolje iz meča u kojem se sastaju Belgijanka Grit Minen i Australijanka Ajla Tomljanović.

Španska igračica Paula Badosa je do drugog kola trećeg ovosezonskog grend slema došla nakon pobede nad sunarodnjakinjom Aljonom Boljšovom sa 6:2, 5:7, 6:2.

Naredna rivalka 33.igračici sveta biće Kazahstanka Julija Putinceva, koja je pobedila bugarsku igračicu Cvetanu Pironkovu sa 2:0 u setovima.

Ruskinja Anastasija Pavljučenkova, 19. teniserka na WTA listi u drugo kolo je prošla pobedom nad Rumunkom Anom Bogdan sa 6:2, 6:2, i igraće u narednoj rundi protiv Čehinje Kristine Pliškove, koja je posle tri seta pobedila Australijanku Astru Šarmu.

Kamila Đorđi, italijanska teniserka je za plasman u drugo kolo pobedila Švajcarkinju Džil Belen Tajhman u dva seta i protivnica u drugoj rundi će joj biti 22. igračica sveta Čehinja Karolina Muhova, koja je savladala Kineskinju Šuai Ženg sa 6:3, 6:3.

Deveti teniser sveta Mateo Beretini plasirao se u drugo kolo Vimbldona pošto je danas u Londonu savladao Argentinca Gvida Pelju sa 6:4, 3:6, 6:4, 6:0.

Italijan je do pobede nad 59. teniserom sveta došao za dva sata i 18 minuta igre.

U prva tri seta vidjen je po jedan brejk, dok je u četvrtom setu Beretini napravio tri brejka i iskoristio drugu meč loptu.

Beretini će u drugom kolu trećeg ovosezonskog grend slema igrati protiv Holanđanina Botika van de Zandšulpa, koji je sa 3:1 u setovima pobedio Francuza Gregoara Barera.

Francuski igrač Žeremi Šardi u drugo kolo se plasirao pobedom nad 24. teniserom sveta Rusom Aslanom Karacevim sa 7:6, 7:6, 6:3.

U narednoj fazi protivnik će mu biti Belorus Ilja Ivaška, koji je u tri seta pobedio Španca Haumea Munara.

Bivši četvrti teniser sveta Japanac Kei Nišikori, je sa tri puta po 6:4 savladao Australijanca Alekseja Popirina.

Sada 53. igrač sveta će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv pobednika meča izmedju Australijanca Džordana Tompsona i 14. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda.

Slovenac Aljaž Bedene je u prvoj rundi savladao Francuza Korentana Mutea u tri seta, i igraće u narednoj fazi protiv pobednika meča izmedju Amerikanca Džona Iznera, 33. igrača sveta i Japanca Jošihita Nišioke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke