Vimbldon - Počinju borbe za četvrtfinale, Novak protiv današnjeg rivala nikad nije igrao!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.07.2018.
12:11
Izvor: Sportske.net

Danas kreće najzanimljiviji deo Vimbldona, Novak ponovo na terenu, u večernjim časovima.

Epa/Nic Bothma
Epa/Nic Bothma

Povezane vesti

Iako je posle Rolan Garosa bio u kraćoj dilemi da li uopšte da nastupi na Vimbldonu, Novaku Đokoviću sezona na travi za sada odlično ide.

Najpre je u Kvinsu stigao do finala, gde je posle velike borbe izgubio od Marina Čilića, a u prva tri kola Vimbldona pokazao je odlične partije, sigurnost u igri, veliku motivaciju.

U subotu je protiv Kajla Edmunda uspeo da se izbori i sa sudijskom nepravdom u ključnim trenucima četvrtog seta, ali i sa konstantnim provokacijama sa tribina, zbog čega na kraju meča nije poslao publici ona svoja prepoznatljiva ''srca''.

Juče smo preneli i da mu je stigla još jedna neprijatna vest, ovog puta od organizatora, koji su ga rasporedili na Teren broj 1, dok će Federer i Nadal igrati na Centralnom terenu.

Ipak, verujemo da je Đoković na takve stvari već navikao i da ga ništa neće poremetiti uoči večerašnjeg okršaja sa 22-godišnjim ruskim teniserom Karenom Kačanovim.

Njih dvojica su treći po rasporedu na Terenu broj 1, program otvaraju Anželik Kerber i Belinda Benčić u 14 časova, a po završetku tog meča, na teren izlaze Gael Monfis i Kevin Anderson.

Prema tome, duel Đokovića i Kačanova sigurno neće početi pre 17 časova i 30 minuta.

Zanimljivo je da se njih dvojica do sada nijednom nisu sastali, ali ne sumnjamo da je Đoković sa svojim timom već upoznao najveće kvalitete rivala koje će pokušati da neutrališe.

Na travi posebno do izražaja dolazi snažan servis ruskog igrača, koji često ide preko 200 km/h, ali Đoković je odavno poznat kao neko ko odlično ''čita'' servise i verujemo da će to i danas pokazati.

U prva tri kola, Kačanov je eliminisao Davida Ferera (3:1), a potom je odigrao dva meča po pet setova - protiv Bagdatisa (3:2), a onda i protiv Tiafoa (3:2) i jasno je da se u dosadašnjem toku turnira fizički više istrošio od Novaka.

Prea tome, naš teniser je veliki favorit u današnjem meču protiv Kačanova koji je na Vimbldon došao kao 40. igrač na ATP listi.

Srećno, Nole!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Monday, 09.07.2018
12:16

Evo komentara. Komentar nije u skladu sa uslovima korišćenja. Hvala.