Vimbldon - Sa Kirjosom nikada nije dosadno, "rulet" stao na njegov broj, pobednički "zapljunuo" publiku!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.06.2022.
17:15
Izvor: Sportske.net

Najuzbudljiviji meč prvog kola.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Australijanac Nik Kirjos posle velike drame i pet setova savladao je Britanca Pola Džaba sa 3:2, po setovima 3:6, 6:1, 7:5, (3)6:7, 7:5, posle tri sata i devet minuta igre i tako se plasirao u drugo kolo Vimbldona.

Anonimni Britanac Džab, 219. igrač sveta, dobio je pozivnicu organizatora za učešće na grend slemu i aposlutno je opravdao, iako je na kraju poražen od apsolutnog favorita.

Džab je igrao sjajno na startu meča, nije dozvolio ni jednu brejk loptu Kirjosu, oduzeo mu servis i povesa sa 1:0 u setovima.

Nakon što je "prespavao" prvi set, Australijanac se probudio u drugom, napravio dva brejka i ubedljivo stigao do izjednačenja u setovima.

Obojica igrača samouvereno su držali servis u trećem setu, sve do rezultata 5:5, kada Kirjos pravi brejk i u narednom gemu dolazi do seta. Tada se činilo da će australijski "bombarder" rutisnki završiti posao u četvrtom setu, ali kod Nika ništa nije rutinski.

Nije uspeo 40. na svetu da prelomi meč u četvrtom setu, dva puta je bio blizu brejk lopte, ali je sjajni Džab uspeo da dođe do taj-brejka i tamo pokaže veću mentalnu stabilnost od Kirjosa i izbori peti set. A tamo velika drama i "rolerkoster".

Imao je Kirjos brejk prednosti i 5:2, a onda je na samo sebi svojstven način upropastio sve, dozvolio anonimnom Britancu da vrati brejk i dođe na 5:5. Tada se činilo da je Kirjos pred šokantnom eliminacijom, publika je bila u delirijumu, a Australijanac ljut na "čitav svet". Međutim, uspeo je Kirjos da se sabere dobro odservira, povede sa 6:5, da bi u narednom gemu došao do brejka i plasmana u narednu rundu.

Ostaće upečatljivo da je po završetku meča ljutiti Kirjos pljunuo u pravcu publike i tako pokazao šta misli o njihovom odnosu prema njemu.


Protivnik Australijancu u drugom kolu biće pobedni meča između našeg Filipa Krajinovića i Ćeha Jiržija Lehečke.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke