Vimbldon - Španska "mašina" progutala Medvedeva i zakazala novi "sudar svetova" protiv Novaka u finalu!

Autor: Mladen Heleta
petak 14.07.2023.
19:43
Izvor: Sportske.net

Alkaraz je vrhunski igrač i budući veliki šampion.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Rival Novaka Đokovića u finalu Vimbldona biće prvi teniser sveta Karlos Alkaraz.

Španac je u polufinalu protiv Rusa Danila Medvedeva odigrao maestralno, pobedio ga je sa 3:0 i ušao u svoje drugo grend slem finale u karijeri, u kom će napasti drugu titulu, nakon osvajanja US opena prošle godine. Po setovima je bilo 6:3, 6:3, 6:3.

Na putu ka slavi u Londonu će mu stajati najteža moguća prepreka u vidu Novaka Đokovića. Srbin će u nedelju igrati za svoju 24. GS titulu, osmu na Vimbldonu, petu zaredom i biće to pravi duel "svetova".

Alkaraz je mnogo odskočio od svih ostalih igrača na ATP turu, njegova višegodišnja dominacija svetskim tenisom je neizbežna, u Londonu je potvrdio da je sjajan na svim podlogama, ali veteran Đoković je taj koji, za sada, sprečava da teniska "tiranija" mladog Španca krene već sada. Odbio je nedavno njegov prvi nalet, kada ga je pobedio u polufinalu Rolan Garosa, a sada će Alkaraz imati novu priliku da ga izazove i to u finalu Vimbldona.

Što se tiče samog današnjeg meča, Rus nije imao nikakvu šansu. Alkaraz je u prva dva seta bio suveren, dok smo u trećem setu videli reviju brejkova, a Španac je napravio jedan više i lako završio posao sa trećim igračem planete.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke