Vimbldon - Kanađani polovični, ispao TOP 10 igrač sveta!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.06.2022.
21:50
Izvor: Sportske.net

Prvo veliko iznenađenje na turniru.

 EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Obojica najboljih kanadskih tenisera Denis Šapovalov i Feliks Ože-Alijasim odigrali su dramatične mečeve u večernjem programu Vimbldona.

Slabije ranginarni Šapovalov ostvario je pobedu na startu grend slema, dok je deveti igrač sveta Ože-Alijasim eliminsan.

Denis Šapovalov je posle velike drame i pet setova savladao Francuza Artura Rinderkneha sa 3:2, po setovima 6:1, (6)6:7, (4)6:7, 6:4, 6:1 za tri sata i 26 minuta igre.

Sjajno je 16. na svetu Šapovalov odigrao u prvom setu i bio ubedljiv, ali je u naredne dva seta, u kojima nije bilo brejkova, bolji u taj-brejkovima bio Rinderkneh i tako preokrenuo rezultat.

Šapovalov je uspeo da izbije iz glave propuštene prilike u prethodna dva seta i brejkom u 10. gemu četvrtog seta dođe do izjednačenja u setovima.

U petom, odlučujućem setu na terenu je postojao samo jedan igrač, to je bio Šapovalov. Odigrao je sjajno i izborio plasman u naredno kolo.

Tamo će mu protivnik biti Japanac Brandon Nakašima.

Manje uspeha imao je drugi, bolje rangirani Kanađanin Feliks Ože-Alijasim. Deveti igrač sveta izgubio je sa 3:1, po setovima (5)6:7, 6:4, 7:6(9), 7:6(5) od Amerikanca Maksima Kresija. Meč je trajao čak četiri sata i 14 minuta.

U izuzetno dramatičnom meču viđe je smao jedan brejk. Načinio ga je Kresi u drugom setu. Ostala tri seta odlučena su u taj-brejkovima. 

Samo su nijanse odlučivale, ali su detalji večeras bili na strani Kresija, koji je sjajno servirao i dopustio favorizovanom Alijasimu samo jendu brejk loptu, koju Kanađanin nije iskoristio.

Kresi, 45. igrač planete  će u narednom kolu igrati protiv sunarodnika Džeka Soka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke