Vimbldon - Nakon dva dana i pet setova Cicipasu dovoljan jedan brejk da sruši Mareja!

Autor: Lazar Nikolić
petak 07.07.2023.
19:16
Izvor: Sportske.net

Protivnik Grku u trećem kolu biće Laslo Đere.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u treće kolo Vimbldona.

On je nakon četiri sata i 40 minuta igre savladao dvostrukog šampiona Britanca Endija Mareja sa 3:2, po setovima  7:6 (3), (2) 6:7, 4:6, 7:6 (3), 6:4. 

Okršaj između Cicipasa i Mareja na centralnom terenu započeo je još juče, ali je prekinut zbog policijskog časa, da bi danas dobio krajnji epilog.

U prvom setu videli smo samo jednu brejk loptu koju je imao Cicipas pri vođstvu od 6:5, ali je Marej uspeo da je spasi i dođe do taj-brejka, u kojem je Grk bio bolji i slavio sa 7:3.

Drugi set protekao je bez brejk prilike, ponovo se igrao odlučujući 13. gem, a ovoga puta mnogo bolji u njemu bio je Marej, koji je protivniku dopustio samo dva poena.

Prvi brejk u meču videli smo u prvom gemu trećeg seta, načinio ga je iskusni Marej, zadržao ga do kraja ovog dela igre i poveo sa 2:1 po setovima.

Taj-brejku smo se vratili u narednom setu. Nakon što su obojica tenisera po šest puta sačuvala svoj servis, Cicipasu je srećan bio 13. gem u kojem je sa 7:3 pobedio Mareja i izborio se za peti set.

Prvi i jedini brejk u meču Cicipas je napravio u trećem gemu petog seta. To mu je bilo dovoljno da slavi u odlučujućem setu i izbori plasman u narednu rundu gde ga čeka srpski teniser Laslo Đere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke